Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.7°C17.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.2°C
2 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.0°C17.1°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.7°C17.1°C
2 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
0 BF 100%
Ευπαθείς Ομάδες / Περισσότερες καταγγελίες για το αλαλούμ με την πλατφόρμα που καλεί υγιείς να εμβολιαστούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευπαθείς Ομάδες / Περισσότερες καταγγελίες για το αλαλούμ με την πλατφόρμα που καλεί υγιείς να εμβολιαστούν

ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΝΤΑΖ
Screenshot

Αυξάνονται οι καταγγελίες ότι τα μηνύματα για εμβολιασμό σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αποστέλλονται σε παντελώς άσχετες περιπτώσεις.

Το πρωί της Παρασκευής το avgi.gr ανάρτησε την περίπτωση μίας υγειούς 45χρονης (τα στοιχεία της είναι στην διάθεση του site) ότι έλαβε ενημέρωση να προσέλθει για εμβολιασμό, ως περίπτωση που ανήκει στις «ευπαθείς ομάδες» που «άνοιξαν» για εμβολιασμό (δείτε εδώ αναλυτικά).

screenshot ΕΜΒΟΛΙΟ
Screenshot

Με το πρώτο ραντεβού στις 10 Απριλίου στο Λαΐκό, η 45χρονη αρχικά αναζήτησε κάποιο τρόπο να ενημερώσει το σύστημα ψηφιακά ή τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται τηλεφωνικά, χωρίς να εντοπίσει σε κάποιο (εμφανές τουλάχιστον) σημείο σχετικά στοιχεία επικοινωνίας.

Στη συνέχεια προσπάθησε να επικοινωνήσει αντίστοιχα με το Λαϊκό, αλλά απέτυχε καθώς οι γραμμές ήταν (όπως είναι προφανές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές) παγίως κατηλειμμένες.

Η δημιοποίηση του θέματος οδήγησε σε πολλά ακόμη μηνύματα προς το avgi.gr που περιγράφουν αντίστοιχες ειδοποιήσεις, που έχουν αποσταλεί τόσο με email όπως στο παραπάνω screenshot όσο και με sms. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή γυναίκας λίγο πριν τα 40 που θα πρέπει να αναρωτιέται εάν στις ευπαθείς ομάδες έχουν προστεθεί και οι έγκυες...

SMS ΜΗΝΥΜΑ ΕΜΒΟΛΙΟ
Avgi.gr

Άλλη γυναίκα που επικοινώνησε με το avgi.gr αναφέρει σε email της ότι «έχω γεννηθεί το 1974, δεν ανήκω από όσο γνωρίζω σε ευπαθή ομάδα παρόλα αυτά με κάλεσαν για να εμβολιαστώ.
Επικοινώνησα με το Υπουργείο Υγείας στο τηλεφωνικό κέντρο, στο 2132161001 και μου είπαν ότι έχει συμβεί και σε άλλους και απλά να μην το επιβεβαιώσω. 
Η ερώτηση μου στην υπάλληλο  ήταν η αγωνία μου μην θεωρηθεί ότι ενώ με έχουν καλέσει ήδη μία φορά, δεν επιβεβαιώσω και δεν ειδοποιηθώ όταν θα πρέπει. Με ενημέρωσε ότι εάν κάποιος ειδοποιηθεί από το σύστημα και δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού του για οποιοδήποτε λόγο δεν χάνει το δικαίωμα.
Παρόλα αυτά θα πρέπει να ομολογήσω ότι νιώθω μία ανησυχία και επειδή επικρατεί σε όλους μας αγωνία σχετικά με την επέλαση του ιού αποτελεί μία πρόκληση σε αρκετούς σαν εμένα να πάμε να εμβολιαστούμε καθώς έχουμε κληθεί.
Παρότι  δεν προτίθεμαι να το πράξω».

screenshot ΕΜΒΟΛΙΟ
avgi.gr

Καθώς οι καταγγελίες αυξάνονται αποδεικνύοντας ότι τα παραπάνω δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να υπάρξει μέριμνα για μία οργανωμένη διαδικασία αναφοράς λαθών από τους παραλήπτες των μηνυμάτων που στέλνουν οι πλατφόρμες αυτές.

Αφενός επειδή όλοι θα εμβολιαστούν και υπάρχει φόβος ότι ένα λάθος μπορεί να τους διαγράψει από την σωστή «λίστα» όταν έρθει η σειρά τους. Αφετέρου επειδή με τις δόσεις των εμβολίων που έχουν παραδοθεί στην Ελλάδα να παραμένουν λιγότερες των αναγκών της, είναι κρίσιμο να διατίθενται όλες στα άτομα που πρέπει να τις λάβουν με την προτεραιότητα που έχουν αποφασίσει οι επιστήμονες, αντί να μένουν στα «αζήτητα» και να προκύπτουν άλλου είδους ζητήματα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL