Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Κορωνοϊός / Ταξικές διακρίσεις στους εμβολιασμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ταξικές διακρίσεις στους εμβολιασμούς

ΕΜΒΟΛΙΟ

Η κυβερνητική ταξικότητα αναδείχθηκε ακόμη και από τους εμβολιασμούς! Τα στοιχεία που παρουσίασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χθες στη Βουλή -και δεν διαψεύστηκαν από τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη- ήταν αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βίτσα και τη Χαρά Καφαντάρη, στη Δυτική Αθήνα (με πληθυσμό 489.675) έχουν γίνει 39.926 εμβολιασμοί, την ίδια στιγμή που στον Βόρειο Τομέα (με πληθυσμό 591.680) έχουν γίνει 138.840 και στο κέντρο της Αθήνας 149.822!

Ο Β. Κοντοζαμάνης υποσχέθηκε ότι «στις αρχές Απριλίου θα λειτουργήσει το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με 96 εμβολιαστικές γραμμές, που θα μπορεί να εμβολιάζει 140.000 άτομα τον μήνα». Υποστήριξε πως «όλη η Αττική αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο» και ότι στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι προσέρχονται πολίτες «από όλη την Αττική», άρα και από τη Δυτική Αθήνα.

«Η ωραιοποίηση είναι μια λογική που πραγματικά καμιά φορά επιχειρεί να κρύψει την αλήθεια κάνοντας κακό και στους ίδιους που την επιχειρούν» σχολίασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και συνέχισε: «Είπατε λοιπόν ότι θα φτιάξετε το κέντρο στο Περιστέρι. Να σας πω μπράβο. Αλλά τι κάνατε τρεις μήνες; Στέλνατε τον κόσμο στα νοσοκομεία σαν να μην είχαμε κλειστά γυμναστήρια και τέτοιους χώρους για να κάνουμε τους εμβολιασμούς».

Η Χ. Καφαντάρη αναφέρθηκε και στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», το οποίο είχε κλείσει το 2013 η Ν.Δ. και επισήμανε ότι πρέπει να διοριστεί αναισθησιολόγος, καθώς σήμερα «υπάρχει αναισθησιολόγος στο δυναμικό του, αλλά δεν βρίσκεται στο ‘Αγία Βαρβάρα’»...

«Έχουμε μια ταξική επιλογή» σχολίασε ο Δ. Βίτσας και η Χ. Καφαντάρη πρόσθεσε: «Η Δυτική Αθήνα για τον Κ. Μητσοτάκη, με δηλώσεις του, είναι η περιοχή των ψυκτικών, η περιοχή των επισκευαστών ανελκυστήρων.  Ίσως έτσι θέλει να τη βλέπει ή τόσο πραγματικά την ξέρει».

«Κάντε κάτι. Δεν υπάρχει σχέδιο. Δεν υπάρχει ορατότητα». Αυτά μας λένε καθημερινά οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης προτείνοντας να εκπονηθεί «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Αναβάθμισης της Δυτικής Αθήνας». Για τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης και την άρση του τραπεζικού αποκλεισμού να συνδυαστούν:

  • Αναβάθμιση Αναπτυξιακής Τράπεζας.
  • Υλοποίηση θεσμού μικροπιστώσεων.
  • Δίκτυο περιφερειακών τραπεζών ή περιφερειακών υποκαταστημάτων της Αναπτυξιακής. «Όλες οι τάσεις δείχνουν ότι η ανάκαμψη, όποτε κι αν έρθει, όση κι αν είναι στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, θα είναι σχήματος Κ, δηλαδή θα είναι άνιση και ασύμμετρη μεταξύ περιφερειών, μεταξύ κλάδων και μεταξύ κοινωνικών τάξεων και ομάδων» σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Η λογική τού ‘βλέποντας και κάνοντάς’ δεν αποδίδει. Είναι αναγκαίο να περάσουμε από τα έκτακτα και αποσπασματικά μέτρα σε μόνιμες πολιτικές ανάκαμψης».

Την πρόταση απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς ο  Άδωνις Γεωργιάδης αν και παραδέχθηκε ότι «ήταν σοβαρές προτάσεις». «Δεν το αποκλείω και δεν το θεωρώ μία λανθασμένη πρόταση. Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε ψύχραιμα και νηφάλια για το μέλλον. Εν μέσω πανδημίας, όμως -εκεί είναι η βασική μου διαφωνία- είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι εν μέσω πανδημίας προβλήματα τεράστια δεν έχει μόνο η Δυτική Αθήνα. Τεράστια προβλήματα έχει όλη η Ελλάδα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας νέων κτηρίων, ξεχωριστών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική και όχι να συγχρωτίζονται τα παιδιά μας και να συστεγάζονται σε ενιαία κέντρα» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος εστίασε στις υποβαθμισμένες κτηριακές υποδομές. Ακόμη, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε για τις αποχωρήσεις του διδακτικού προσωπικού από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς όσοι αποχωρούν δεν αντικαθίστανται.

Τη συγκοινωνιακή υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας με την καθυστέρηση της γραμμής 2 του μετρό από την Ανθούπολη έως το  Ίλιον και τις αδυναμίες στη σύνδεση με τα αστικά λεωφορεία επισήμανε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «εδώ και είκοσι μήνες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δυστυχώς βρίσκεται σε συνεχές lockdown. Ο χρόνος έχει ‘παγώσει’ από τον Ιούλιο του 2019 και δυστυχώς από τότε ακούμε μόνο εξαγγελίες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL