Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Λίνα Μενδώνη / Πήρε πάνω της τον διορισμό Λιγνάδη στο Εθνικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λίνα Μενδώνη / Πήρε πάνω της τον διορισμό Λιγνάδη στο Εθνικό

ΜΕΝΔΩΝΗ

«Ήταν δική μου επιλογή». Να πάρει πάνω της αποκλειστικά τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, συμφώνησε όπως όλα δείχνουν η Λίνα Μενδώνη.

Απαντώντας με καθυστέρηση 10 ημερών στην επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, που της είχε υποβάλλει η Σία Αναγνωστοπούλου, η υπουργός Πολιτισμού εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητική και αμετανόητη, αρνούμενη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη.

https://www.youtube.com/watch?v=hcfOo_pMBOc

«Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή. Δική μου επιλογή. Τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού Θεάτρου» υποστήριξε.

Η υπουργός Πολιτισμού επέμεινε στο ρόλο της «εξαπατημένης», ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε και ότι «όταν υπήρξαν καταγγελίες, έπραξε αυτό που έπρεπε». Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής επέλεξε να επιτεθεί κατά της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «οργανωμένη προπαγάνδα» σε βάρος της. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποκινεί τις αντιδράσεις, λέγοντας πως «έχουν πολιτικές σχέσεις μαζί σας» πολλοί από όσους αντιδρούν, καθώς και ότι το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου είχε διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το σκάνδαλο Λιγνάδη-Μενδώνη θα το κάνετε σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ; Είσαστε καλά;» υπογράμμισε από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου. «Βγείτε σ’ αυτή τη Βουλή και πείτε μία συγγνώμη, διαφορετικά έχουμε πρόβλημα όλος ο κόσμος του πολιτισμού, όλη η κοινωνία να συνομιλούμε με μια υπουργό Πολιτισμού απονομιμοποιημένη» τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε δε τη Λίνα Μενδώνη persona non grata για το χώρο του πολιτισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=SPeUzJUKTIw

Σία Αναγνωστοπούλου: Αισχρή παρουσία Μενδώνη στη Βουλή

«Με την αισχρή παρουσία της στη Βουλή η κ. Μενδώνη διαβάζοντας έτοιμα κείμενα είχε το θράσος να κουνήσει το δάκτυλο στους καλλιτέχνες και τους πολίτες» σχολιάζει η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου.

«Καμία ανάληψη ευθύνης. Καμία συγγνώμη. Ακύρωσαν δημόσιο διαγωνισμό. Τοποθέτησαν κάποιον που "δεν τον ήξεραν" με απευθείας ανάθεση. "Εξαπατήθηκαν" από αυτόν για τις αποκαλύψεις. Δεν έστειλαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Έλεγαν ψέματα για να τον προστατεύσουν από τα "σκυλιά". Δεν στήριξαν τα θύματα. Άφησαν την υπόθεση να σέρνεται, μιλώντας για φήμες και για μη επώνυμες καταγγελίες. Μετά τις μηνύσεις για να σωθούν τον έριξαν πράγματι στα σκυλιά ως "επικίνδυνο άνθρωπο" πριν μιλήσει η Δικαιοσύνη. Πιο κραυγαλέα από την πολιτική ευθύνη είναι η μη ανάληψή της. Δεν κυβερνούν, εξουσιάζουν. Είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία"» υπογράμμισε η Σία Αναγνωστοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL