Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Θεσσαλονίκη / Χάος στο εμβολιαστικό κέντρο Αμπελοκήπων – Μενεμένης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Χάος στο εμβολιαστικό κέντρο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

εμβολιαστικό κέντρο

Ακόμη ένα επιτελικό «μπάχαλο» διαπίστωσαν χθες όσοι και όσες ειδοποιήθηκαν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της ΑstraΖeneca στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο ΙΚΑ του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.  Όχι μόνο δεν εμβολιάστηκαν, αλλά δεκάδες ταλαιπωρήθηκαν για ώρες μέχρι να ενημερωθούν ότι ο εμβολιασμός τους αναβάλλεται εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος».

Όπως περιέγραψε στην ΑΥΓΗ ο Φ.Π., η κατάσταση στο εμβολιαστικό κέντρο ήταν χαοτική. «Ήμασταν 40 έως 50 άτομα και περιμέναμε να εμβολιαστούμε, άλλοι μέσα στον χώρο και άλλοι έξω στο κρύο. Κάποια στιγμή επικράτησε συνωστισμός, ενώ στην ίδια δομή γίνονται rapid tests και φυσικά προσέρχονται πολίτες για διάφορες εξετάσεις» περιγράφει. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης δεν κρύβει ότι κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό του ότι «ήρθαμε να εμβολιαστούμε και θα φύγουμε με κορωνοϊό...».  Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος γινόταν πιο πολύς, ενώ οι υπεύθυνοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τον κόσμο που είχε πάει να εμβολιαστεί για το τι συμβαίνει και τους υπόλοιπους της χθεσινής λίστας να μην προσέλθουν. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες σε όσους περίμεναν να εμβολιαστούν, τους ανακοινώθηκε ότι θα ειδοποιηθούν εκ νέου, διότι δεν θα γίνονταν χθες εμβολιασμοί εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος». Προς το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν και όσοι/ες ήταν να εμβολιαστούν από το απόγευμα και μετά.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Γ΄ ΥΠΕΣ Π. Μπογιατζίδη, το «τεχνικό πρόβλημα» που προέκυψε αφορά το καταγραφικό σύστημα των θερμοκρασιών στις οποίες πρέπει να φυλάσσονται τα εμβόλια, το οποίο παρουσίασε περίεργες διακυμάνσεις. Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ και τώρα αναμένουν οδηγίες για το τι θα γίνει με τα συγκεκριμένα εμβόλια.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL