Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Εργαζόμενοι στον πολιτισμό / Κινητοποιήσεις για την επικύρωση της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι στον πολιτισμό / Κινητοποιήσεις για την επικύρωση της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης

διαμαρτυρία ΠΟΘΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της εθνικής λυρικής σκηνής, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και σωματεία δίνοντας έτσι συνέχεια στις κινητοποιήσεις για την επικύρωση της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στη λυρική σκηνή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Διαμαρτυρία ΠΟΘΑ
avgi.gr

Όπως μας δηλώνει στην Αυγή ο πρόεδρος του Τεχνικού και Βοηθητικού Προσωπικού στην Εθνική Λυρική Σκηνή η σύμβαση έχει υπογραφεί απ' όλα τα αρμόδια μέρη, ωστόσο σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον αν. Υπουργό οικονομικών εκείνος τους αρνήθηκε την επικύρωση χαρακτηρίζοντάς τη παροχή επικαλούμενος τις συνθήκες της πανδημίας. Υπενθυμίζει παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς συλλογική σύμβαση από το 2008 κι έχουν υποστεί με τα τρία μνημόνια μείωση 55% στους μισθούς, σε σημείο που ορισμένοι λαμβάνουν μόλις 680 ευρώ.

https://youtu.be/o4Wp2kXvH8s

Προ ολίγου στο αίτημα που απηύθυναν οι εργαζόμενοι για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης αρνήθηκε να δει την αντιπροσωπεία τεσσάρων ατόμων που προτάθηκε, καταγράφοντας έτσι μια αρνητική αρχή στη θητεία του, καθώς ήταν η πρώτη φορά που του ζητήθηκε συνάντηση από εργαζόμενους.

διαμαρτυρία ποθα
avgi.gr

Παρόλα αυτά ομοσπονδία, σωματεία κι εργαζόμενοι παραμένουν στον χώρο με πανό που ζητάνε να μη πληρώσουν oι εργαζόμενοι την κρίση και να τηρηθούν κανονικά όλοι οι όροι των συμβάσεων. Φωνάζουν επίσης συνθήματα όπως: «Η συλλογική να επικυρωθεί - χωρίς δικαιολογίες να εφαρμοστεί».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Πολιτισμού να υπόσχεται ότι θα συναντήσει τους μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και σωματεία, την επόμενη εβδομάδα.

διαμαρτυρία ΠΟΘΑ
avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL