Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Κορωνοϊός / Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έλαβε λιγότερα εμβόλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έλαβε λιγότερα εμβόλια

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Λιγότερες του αναμενομένου ήταν οι νέες δόσεις εμβολίων της Pfizer που παρέλαβε η χώρα μας όπως επιβεβαίωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για τη νόσο Covid-19 και τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι η Ελλάδα έλαβε μόλις 49.160 δόσεις, σημειώνοντας ότι αυτό δεν αφορά μόνο την χώρας αλλά όλες τις χώρες της ΕΕ. Η εταιρία διαβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και τα όσα είχε δηλώσει ο Μ. Θεμιστοκλέους την περασμένη Δευτέρα, η Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου επρόκειτο να παραλάβει από τη Pfizer 427.050 δόσεις.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε πως οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία, ενώ σημείωσε πως έχει εξασφαλιστεί και η δεύτερη δόση για όσους εμβολιάστηκαν με την πρώτη.

https://youtu.be/f_8lxocY8_g?t=666

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη, με την αιτιολογία ότι πρέπει να αναβαθμίσει την παραγωγική της ικανότητα.

Κατά τα άλλα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες που έχουν ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας πως έως σήμερα έχουν εμβολιαστεί 84.639 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,77% εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως σημείωσε έχει αναπτυχθεί μηχανισμός ώστε να μην χαθούν εμβόλια, από πολίτες που δεν πάνε στο ραντεβού που έχουν κλείσει για εμβολιασμό. Τα εμβόλια αυτά διατίθενται σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Παράλληλα προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό:

  • Αν ο πολίτης είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και πάρει SMS πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν το επιβεβαιώσει δεν χάνει την σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω φαρμακείο, είτε μέσω ΚΕΠ.
  • Αν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην εργασία του μπορεί να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα.
  • Αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει θα μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού μετά από έναν μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL