Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Χρυσή Αυγή / Συνελήφθη ο καταζητούμενος οδηγός του Μιχαλολιάκου, Σωτήρης Δεβελέκος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή / Συνελήφθη ο καταζητούμενος οδηγός του Μιχαλολιάκου, Σωτήρης Δεβελέκος

Περιπολικό τη νύχτα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Χρειάστηκαν να περάσουν τρεις μήνες για να καταφέρει η αστυνομία να εντοπίσει τον καταζητούμενο χρυσαυγίτη και πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Σωτήρη Δεβελέκο.

Ο Δεβελέκος δεν είχε απολογηθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης και ο ανακριτής είχε εκδόσει ένταλμα σύλληψης. Η αστυνομία αναζητούσε τον πρώην οδηγό του Μιχαλολιάκου από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πέντε ατόμων, εμπρησμό και αδικήματα που αφορούν τη δολοφονική επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Ο Δεβελέκος ήταν συνομιλητής του Λαγού σε συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίθεση στο ΠΑΜΕ και με την συγκάλυψη των στοιχείων που αποπειράθηκαν οι χρυσαυγίτες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 Για τη δολοφονική επίθεση στη Φαβέλα καταζητείται και ο Άκης Θεοδώρου. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μήνες είναι φυγόδικος ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί η άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός με Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά, με το οποίο κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, πράξεις που έλαβαν χώρα την 25-2-2018 στον "Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα" στην περιοχή του Πειραιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL