Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Σύνοδος Πρυτάνεων / Διπλό «χαστούκι» στη Νίκη Κεραμέως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύνοδος Πρυτάνεων / Διπλό «χαστούκι» στη Νίκη Κεραμέως

Προπύλαια Πανεπιστημίου
Eurokinissi

Τη διαφωνία τους εξέφρασαν οι Πρυτανικές Αρχές αναφορικά με την ίδρυση «ειδικού πανεπιστημιακού σώματος» που θα αναφέρεται στην ελληνική αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνόδου των Πρυτάνεων, η πλειοψηφία ζήτησε η Ειδική Ομάδα να μη φέρει τον τίτλο «Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος" αλλά "Ειδική Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων». Ζητούν επίσης τα μέλη της Ειδικής αυτής Ομάδας να αναφέρονται στις Πρυτανικές Αρχές και όχι στην Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει στα ιδρύματα νέες παρεμβάσεις που θα κινούνται σε τρεις άξονες: α) τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), β) τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, καθώς και γ) την ενίσχυση διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου.

Διαφωνία διατύπωσε η Σύνοδος, σύμφωνα με το ψήφισμα που εξέδωσε για την διαδικασία εισαγωγής των αποφοίτων ΙΕΚ με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ (άρθρα 43 και 44 του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα για την Επαγγελματικής Εκπαίδευσης). Η Σύνοδος ζητά  την απόσυρση των εν λόγω άρθρων.  

Για το θέμα αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο οποίος είπε ότι στη σημερινή Σύνοδο των Πρυτάνεων, στη οποία παραβρέθηκε διαδικτυακά ανέφερε ανέφερα το θέμα των ΙΕΚ. «Έπεσαν από τα σύννεφα οι Πρυτάνεις. Ότι, δηλαδή, τα ΙΕΚ με βάση τον νόμο, δημόσια και ιδιωτικά, δημόσια λιγότερα από αυτά που υπάρχουν σήμερα αλλά με δίδακτρα και ιδιωτικά βεβαίως όσα είναι σήμερα και περισσότερα κατατάσσονται σε μία βαθμίδα ουσιαστικά προ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με το Άρθρο 43 του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση που ψηφίστηκε στη Βουλή, οι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ. καθώς και του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας, που ύστερα από επιτυχή εξέταση πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης κατέχουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) ή ισότιμο τίτλο, δύνανται να κατατάσσονται σε τμήματα Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτή του ανωτέρω διπλώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL