Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.8°C21.3°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
1 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C21.5°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
23.6°C27.2°C
5 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.4°C
2 BF 94%
Κορωνοϊός / Ένας γιατρός για 15 ασθενείς στο νοσοκομείο Καρπενησίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ένας γιατρός για 15 ασθενείς στο νοσοκομείο Καρπενησίου

ΜΕΘ
EUROKINISSI

Την επικίνδυνη κατάσταση από την υπό στελέχωση των νοσοκομείων εν μέσω κορωνοϊού, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες επιβεβαιώνει νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Το νοσοκομείο Καρπενησίου λειτουργεί χωρίς μοριακό αναλυτή, χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και με μόλις έναν γιατρό για τα περιστατικά κορωνοϊού σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «το νοσοκομείο Καρπενησίου αυτήν τη στιγμή νοσηλεύει 14 ασθενείς με κορωνοϊό. Τους ασθενείς τους παρακολουθεί ένας γιατρός παθολόγος, νυχθημερόν, εδώ και 10 ημέρες».

Ο ίδιος εξηγεί ότι «στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας ακόμη παθολόγος, ο οποίος αρρώστησε από κορωνοϊό και λείπει. Λείπει, δε και ο μοναδικός πνευμονολόγος, που επίσης κόλλησε κορωνοϊό. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ. Πριν από λίγες ημέρες, 2 κλίνες εξοπλίστηκαν μέσω δωρεών».

Συνεχίζοντας την συγκλονιστική περιγραφή του ο πρόεδρος αναφέρει πως «μέχρι τώρα, διασωληνώθηκαν 5 περιστατικά Covid-19 και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μακρινών αποστάσεων, με μεγάλη ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, διακομίστηκαν σε Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Λαμία και Χαλκίδα».

«Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο νοσοκομείο. Τα δείγματα στέλνονται Αθήνα και αργούν. Τα ύποπτα κρούσματα διεκπεραιώνονται με rapid test. Είναι επικίνδυνο, καθώς τα συγκεκριμένα τεστ "ξεγελούν"» καταλήγει αναφορικά με τις απελπιστικές συνθήκες στο Γ.Ν. Καρπενησίου.

Υπενθυμίζεται ότι χωριό στην ευρύτερη περιοχή μπήκε σήμερα σε αυστηρή καραντίνα εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Ευρυτανία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL