Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Πέτρος Κατσάκος / Στην ΕΣΗΕΑ για τη στοχοποίησή του από τη ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Κατσάκος / Στην ΕΣΗΕΑ για τη στοχοποίησή του από τη ΝΔ

ΕΣΗΕΑ

Στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απευθύνθηκε με επιστολή του ο αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ Πέτρος Κατσάκος μετά τη χυδαία επίθεση που δέχθηκε από το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. για άρθρο του την περασμένη Παρασκευή.

Στο άρθρο επέκρινε την κυβέρνηση για την εκμετάλλευση του αισθήματος εθελοντισμού των νοσηλευτριών πίσω από το οποίο επιχείρησε να καλύψει την ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας και την ελλιπέστατη προετοιμασία ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας αφήνοντας τα νοσοκομεία ανοχύρωτα. Η Ν.Δ. κατηγόρησε τον Π. Κατσάκο ότι «στοχοποιεί τον εθελοντισμό», ότι «εχθρεύεται την κοινωνία των πολιτών» και «ως πολιτικές ύαινες ποντάρουν στην καταστροφή».

Με την επιστολή του στην ΕΣΗΕΑ ο Π. Κατσάκος ζητάει να υπερασπιστεί «το δικαίωμα γνώμης ενός μέλους της» και να τον προστατεύσει «από την πολιτική στοχοποίηση» που προσβάλλει την επαγγελματική του αξιοπρέπεια και εγκυμονεί κινδύνους για την προσωπική του ασφάλεια.

Ο Π. Κατσάκος αναφέρει στην επιστολή του:

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με «τίμησε» με ανακοίνωση για το άρθρο γνώμης «Εθελοντισμός, ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού» που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, άρθρο στο οποίο σημείωνα πως οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης στον χώρο της δημόσιας Υγείας και οι ευθύνες της για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον εθελοντισμό νοσηλευτριών.

Στο δελτίο Τύπου της Ν.Δ. υπήρχαν προσβλητικοί για την επαγγελματική μου υπόσταση χαρακτηρισμοί, όπως «πολιτική ύαινα» και συκοφαντικοί υπαινιγμοί πως με τις απόψεις μου για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας «ποντάρω στην καταστροφή».

Αποτέλεσμα της στοχοποίησής μου από το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ήταν να γίνω αποδέκτης ενός οργανωμένου και πολιτικά υποκινούμενου κύματος απειλητικών και προσβλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων με στόχο τον εκφοβισμό και τη φίμωση, που προφανώς και αποτελεί προειδοποίηση προς κάθε μέλος του κλάδου μας που τολμά να εκφράζει δημόσια την άποψή του, να κρίνει και να σχολιάζει κυβερνητικές επιλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL