Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Θεσσαλονίκη / Οργή γιατρών κατά Πέτσα – 175 έμειναν εκτός εξαιτίας λάθους της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Οργή γιατρών κατά Πέτσα – 175 έμειναν εκτός εξαιτίας λάθους της κυβέρνησης

Γιατρός covid19
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την έντονη αντίδραση των γιατρών έχουν προκαλέσει οι χθεσινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα ο οποίος ανέφερε ότι συνολικά μόλις 8 ιδιώτες γιατροί δήλωσαν την πρόθεσή τους να «συνδράμουν στο ΕΣΥ», για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας μιλώντας στο GRTimes.gr, διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τονίζοντας ότι 175 ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ωστόσο ένα σημείο στίξης εμποδίζει την σύμβασή τους.

Ο Ν. Νίτσας αναφέρει ότι τον καλύπτουν απόλυτα οι δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Τονίζει, όπως είχε αναφέρει και ο Αθ. Εξαδάκτυλος, ότι 175 εν ενεργεία γιατροί, οι οποίοι είτε εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές, είτε διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, εκδήλωσαν ενδιαφέρον προκειμένου να συνδράμουν στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα του Ιατρικού Συλλόγου, η οποία στη συνέχεια απεστάλη στις Περιφέρειες. Ωστόσο, ένα κόμμα ήταν αρκετό στην υπουργική απόφαση για να φέρει τα πάνω κάτω.

«Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς βαρκούλες αρμενίζουν!  175 γιατροί όλων των ειδικοτήτων συμπλήρωσαν τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την στείλαμε στις περιφέρειες. Ένα γραμματικό λάθος ωστόσο, στην πρόταση της υπουργικής απόφασης, ένα κόμμα, εμποδίζει την σύμβαση γιατρών από όλες τις ειδικότητες. Έγινε λάθος. Αυτό απέχει μακράν από το ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον! Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε αυτά που είπε! Να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Πέτσα να σας απαντήσει!», αναφέρει ο Ν. Νίτσας στο GRTimes.gr, ενώ συμπληρώνει:

«Αυτή τη στιγμή όλοι οι γιατροί είναι χρήσιμοι! Όχι μόνο οι εντατικολόγοι και οι αναισθησιολόγοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL