Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Κορωνοϊός / Επιτάχθηκαν δύο κλινικές, η εξής μία, και με προσωπικό του ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Επιτάχθηκαν δύο κλινικές, η εξής μία, και με προσωπικό του ΕΣΥ

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Ένα πολύ περίεργο «παιχνίδι» φαίνεται ότι παίζεται με τις δύο κλινικές που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να νοσηλεύσουν αποκλειστικά ελαφρά περιστατικά ασθενών με Covid-19. Πρώτα ήρθε η είδηση ότι για να στελεχωθούν στέλνονται σ' αυτές έμπειροι νοσηλευτές και γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία αγκομαχούν εξαιτίας της υποστελέχωσής τους. Αργότερα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η «Γενική Κλινική» του ομίλου Euromedica δεν θα επιταχθεί τελικά...

Μέχρι και χθες η εδώ και πέντε -από τις συνολικά 15- ημέρες επίταξη των δύο κλινικών ήταν στα «χαρτιά». Στην κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός», σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, κόλλησε στη «γραφειοκρατία», διότι δεν έχει μόνιμο υδραυλικό και ηλεκτρολόγο συντήρησης και αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους ασθενείς στο τέλος της εβδομάδας.

Για την κλινική της Euromedica υπήρχε η πληροφορία, την οποία μάλιστα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, ότι τελικά θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία της επίταξης και πως σήμερα αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ. «Η μία εκ των δύο κλινικών αρνήθηκε και έτσι τροποποιείται, ελέγχεται ή παραχωρείται άλλος χώρος» ανέφερε στο GRTimes.gr, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την κλινική.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 στήνεται μια «κοβιντοκλινική» εκστρατείας στον αύλειο χώρο του, με δυνατότητα να νοσηλεύσει περί τους 50 ασθενείς. Δεν υπάρχει, τέλος, καμία πρόνοια για να βρεθούν επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ.

Επίταξη του Δημοσίου υπέρ του ιδιωτικού

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των κλινικών, χθες νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές δεν έκρυβαν την οργή τους για το γεγονός ότι μετακινείται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην κλινική του κ. Σαραφιανού.

Πρώτη κατήγγειλε το γεγονός η αν. τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ενώ με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές της στη διαχείριση της πανδημίας» και ότι «αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών».

Σοκ και δέος...

Στο μεταξύ συνεχίζουμε να μετράμε θανάτους και πολύ νέων ανθρώπων στον βορειοελλαδικό χώρο, όπως ενός 25χρονου από τις Σέρρες, ενώ η ηλικία των διασωληνωμένων πέφτει συνεχώς προς τα κάτω... Χθες έγινε γνωστό ότι υπάρχουν 60 κρούσματα ανάμεσα στους τροφίμους του ιδρύματος της Πρόνοιας «Άγιος Παντελεήμων» της Θεσσαλονίκης και ήδη έχασε τη μάχη και μία βοηθητική νοσοκόμα 46 χρόνων, μητέρα δύο παιδιών.

Και ενώ η αστυνόμευση στους δρόμους της πόλης είναι εμφανής, σύμφωνα με συνδικαλιστές στους χώρους δουλειάς ο κορωνοϊός κυκλοφορεί ελεύθερα και ησύχως, διότι σπανίζουν οι έλεγχοι στις μονάδες παραγωγής και στους χώρους εργασίας.

Έναν υπάλληλο νεκρό από κορωνοϊό, 62 χρόνων, θρηνεί και ο ΟΑΣΘ, όπου τα κρούσματα έφθασαν περίπου τα 70 και οι εργαζόμενοι σε καραντίνα τους 400! Αλλά σύμφωνα με τους κυβερνώντες και τη διοίκηση του οργανισμού ο κορωνοϊός δεν κόβει βόλτες μέσα στα αστικά λεωφορεία με τους «παστωμένους» σαν τις σαρδέλες επιβάτες...

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL