Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Σεπόλια / Η υπόθεση Ινδαρέ ήταν μόνο η αρχή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεπόλια / Η υπόθεση Ινδαρέ ήταν μόνο η αρχή

Ινδαρές

Η Γιώτα Μπόμπου είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς της που δεν συνελήφθη από το «περιστατικό των Σεπολίων», όπου άνδρες της Δράσης όρμησαν στον κόσμο που διαλύονταν από τη συγκέντρωση που είχε γίνει νωρίτερα για την επέτειο της 17 Νοέμβρη στον σταθμό Λαρίσης, όπως περιέγραφε χθες αυτόπτης μάρτυρας στην ΑΥΓΗ.

«Ήμουν στο απέναντι πεζοδρόμιο για να πάω σούπερ μάρκετ και είδα πίσω μου τους αστυνομικούς με τις μηχανές και τα παιδιά να τρέχουν προς το σπίτι. Δεν τους πρόλαβα. Τρεις πήδηξαν στην πυλωτή και έπιασαν τον γιο μου, εμένα μου έριξαν μια σπρωξιά και με πέταξαν κάτω και με σέρνανε. Φώναζα το όνομά μου και ότι μένουμε εδώ, ότι δεν είναι παιδιά που έτυχαν να περνάνε, η κόρη μου είχε ανοίξει με το κλειδί ήταν στην πόρτα της πολυκατοικίας. Πότε πρόλαβε να τους πετάξει πέτρες ενώ έτρεχε προς το σπίτι;» διηγείται η Γ. Μπόμπου στην ΑΥΓΗ.

Το Α.Τ. Κολωνού

Στο Α.Τ. Κολωνού ανακαλύπτουν ότι, παρά την προτέρα ενημέρωση από αστυνομικό ότι θα βρίσκονταν εκεί, ο γιος τους έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και στις διαμαρτυρίες του πατέρα οι αστυνομικοί απάντησαν με βία. «Τον χτυπούσαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον έσερναν. Εκεί χάνει τις αισθήσεις του. Πανικοβληθήκαμε. Στους συγκεντρωμένους ήταν και μια γιατρός που προσπαθούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες και τους φώναζε να βγάλουν τις χειροπέδες.  Ήταν ανένδοτοι.  Όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δεν το άφηναν να φύγει και ζητούσαν την ταυτότητα του άντρα μου για να γίνει η σύλληψη. Τελικά με παρέμβαση του εντατικολόγου Ρίζου πείστηκε το ΕΚΑΒ να φύγει και να πάμε στον ‘Ευαγγελισμό’, όπου επικρατούσε χαμός, καθώς ήταν ώρα εφημερίας. Να έρχονται τα φορεία, οι γιατροί σε ένα δωμάτιο με δέκα ασθενείς να σώζουν στην κυριολεξία ζωές, να κάνουν μαλάξεις σε έναν ασθενή και μέσα και δύο αστυνομικοί που οι γιατροί τους φώναζαν να βγουν και έπειτα από πολύ φασαρία βγήκαν».  Όπως σημειώνει, ο σύζυγός της νοσηλεύεται ακόμα στον «Ευαγγελισμό» έχοντας υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. Οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το νοσοκομείο, καθώς αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα σύμφωνα με την αστυνομία.

«Την κόρη μου τη χτύπησαν στο κεφάλι.  Έχει μώλωπες και κακώσεις και την έβριζαν χυδαία στο Α.Τ. Κολωνού, όπως και τους άλλους δύο οικογενειακούς φίλους που συνελήφθησαν. Μετά μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Κυψέλης», όπως περιγράφει στην ΑΥΓΗ η Γ. Μπόμπου.

Η αστυνομική εκδοχή

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ξεχωρίζει τη σύλληψη του γιου τής οικογένειας και υποστηρίζει ότι ο 24χρονος είχε πετάξει νωρίτερα, μαζί με ακόμα έναν, πέτρες προς τους αστυνομικούς της Δράσης, περιστατικό κατά το οποίο τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί σύμφωνε με την αστυνομία. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη και μοναδική αναφορά περί ρίψης πετρών, η οποία δεν επιβεβαιώνεται από αυτόπτη μάρτυρα. Η σύλληψη δε υπολογίζεται ως μία από τις δύο που έκανε η αστυνομία για τις συγκεντρώσεις της 17 Νοέμβρη, κατά τις οποίες προσήγαγε 100 άτομα. Ο πατέρας, η αδελφή και οι δύο οικογενειακοί φίλοι συνελήφθησαν, κατά την αστυνομία, γιατί μαζί με άλλα περίπου σαράντα άτομα πήγαν έξω από το Α.Τ. Κολωνού και «προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν» τους αστυνομικούς.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL