Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.4°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C20.5°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C20.5°C
3 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C15.1°C
0 BF 72%
Τηλεκπαίδευση / Κάνει μάθημα στο κρεοπωλείο της γιαγιάς του για να έχει ίντερνετ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεκπαίδευση / Κάνει μάθημα στο κρεοπωλείο της γιαγιάς του για να έχει ίντερνετ

Λάπτοπ και κινητό
PIXABAY.COM

Θύμα της διεύρυνσης των ανισοτήτων εξαιτίας και της πανδημίας αποτελεί ο 9χρονος Βασίλης από την Πάτρα, ο οποίος καθώς δεν έχει λάπτοπ και σύνδεση στο ίντερνετ, αναγκάζεται και πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς και του παππού του προκειμένου να συμμετάσχει στην τηλεκπαίδευση.

Ο μαθητής της Δ' δημοτικού μίλησε στο Mega και αναφερόμενος στο σημερινό φιάσκο της τηλεκπαίδευσης όταν ρωτήθηκε για το σημερινό μάθημα, δήλωσε ότι «δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω επειδή είχαμε τα προβλήματα. Δεν μπορούσα να συνδεθώ».

Μάλιστα, ο 9χρονος δήλωσε αποστομωτικά ότι «η γιαγιά δεν μπορούσε να με βοηθήσει και έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου».

Από την πλευρά της, η γιαγιά του μικρού δήλωσε ότι «είπαμε να βάλουμε ίντερνετ στο σπίτι, αλλά τώρα με την οικονομική κατάσταση και λόγω του lockdown δεν τα καταφέραμε. Και αναγκαστικά προσπαθούμε να διαβάσει στο μαγαζί ο μικρός. Εγώ δεν ξέρω καθόλου από τηλεκπαίδευση και ίντερνετ, ό,τι μπορέσει μόνος του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπουν στο μάθημα γιατί οι οικογένειές τους δεν έχουν υπολογιστή ή ο υπολογιστής που βρίσκεται στο σπίτι χρησιμοποιείται για τηλεργασία ή από άλλο παιδί, ζήτησε να δοθούν λάπτοπ στους μαθητές για την τηλεκπαίδευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL