Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Κυβέρνηση / Ζεστό χρήμα στους καναλάρχες μέσω Digea
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση / Ζεστό χρήμα στους καναλάρχες μέσω Digea

Τηλεκοντρόλ και στο βάθος τηλεόραση
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ξεχωριστή αναφορά κάνουν οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών τηλεοράσεων στη Digea, εταιρεία ιδιοκτησίας των ανταγωνιστών τους, πανελλαδικών καναλιών, με την οποία έχουν αναγκαστική συνεργασία για τη μεταφορά του σήματος τους.

Όπως αποκαλύπτουν στην επιστολή τους, τα κρατικά ταμεία εκταμιεύουν 2.350.000 ευρώ, ως κρατική επιδότηση στη Digea, προκειμένου να την αποζημιώσουν για την έκπτωση ενοικίου στην οποία την υποχρέωσαν για την περίοδο Μαρτίου - Ιουλίου, ώστε να βοηθήσουν τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Από αυτά, 1,5 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την έκπτωση των 6 πανελλαδικών καναλιών και 850.000 για τα 50 περιφερειακά κανάλια.

Όμως αυτό που συμβαίνει εδώ είναι πρωτοφανές: Με την έκπτωση ενοικίου που δίνει υπέρ των καναλιών η κυβέρνηση και στη συνέχεια με την ανάληψη του κόστους αυτού από το κράτος, οι καναλάρχες της Digea όχι μόνο γλιτώνουν 1,5 εκατ. ευρώ που θα «πλήρωναν» στην Digea, αλλά ως ιδιοκτήτες της Digea εισπράττουν το χρήμα αυτό σε ρευστό. Σατανικό.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα πρέπει το κράτος να αγωνιά τόσο πολύ για τη διατήρηση της εξασφαλισμένης υπερκερδοφορίας της Digea και των μετόχων της, ακόμη και να φροντίζει απροκάλυπτα για την εξασφάλιση ακόμη και της είσπραξης της αμοιβής του» λένε στην επιστολή τους στον κ. Πέτσα οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών, οι οποίοι χρόνια τώρα ζητούν να αλλάξει ο τρόπος τιμολόγησης για το μηνιαίο ενοίκιο που καταβάλλουν, το οποίο είναι αδικαιολόγητα υψηλό.

Επιπλέον, ένας από τους πιο καταχρηστικούς όρους της σύμβασης προβλέπει ότι τα έσοδα και τα κέρδη της Digea είναι εξασφαλισμένα όσα περιφερειακά κανάλια κι αν κλείσουν, αφού θα τα πληρώσουν οι υπόλοιποι.

Ζητούν την παράταση του μέτρου έκπτωσης ενοικίου που καταβάλλουν κάθε μήνα στην Digea και για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL