Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
16.6°C21.1°C
1 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.4°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.9°C
4 BF 40%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.7°C16.9°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θέλει να κερδοσκοπήσει με την πανδημία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θέλει να κερδοσκοπήσει με την πανδημία

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μαζί με τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του για βοήθεια από τους ιδιώτες ιατρούς, ζητάει και αύξηση στις προβλεπόμενες αποδοχές ώστε οι γιατροί τελικά να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος σπεύδει να διαλύσει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το σχέδιο πλήρους κατάργησης της αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ εις βάρος των ασθενών με πρόσχημα την πανδημία.

Όπως τονίζει η ΕΙΝΑΠ, το προεδρείο του ΠΙΣ, με τις «προτάσεις» που υπέβαλε, ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί προκλητικά προνόμια για τους ιδιώτες γιατρούς που θέλει άλλη μια φορά η κυβέρνηση να φέρει με μπλοκάκια στα δημόσια νοσοκομεία με τουλάχιστον 3.000 ευρώ καθαρή μηνιαία αποζημίωση, κατοχύρωση ταυτόχρονης διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου και ταυτόχρονης συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές, πενταπλάσια μοριοδότηση για θέση επιμελητή ΕΣΥ.

Με τις προτάσεις του ΠΙΣ, υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ, παρεμποδίζεται η πρόσβαση του πληθυσμού σε πραγματικά δωρεάν δημόσια περίθαλψη μέσα στην περίοδο της πανδημίας, μία περίοδο που οι νοσοκομειακοί γιατροί αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες για να ξεπεραστεί ο επιθετικός και μολυσματικός ιός SARS - CoV-2, ενώ άλλοι κάνουν προτάσεις από τα εξοχικά τους και τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Δεν θα δεχτούμε άλλη κοροϊδία, θα γίνουν συνελεύσεις στα νοσοκομεία και μια τελική Γενική Συνέλευση όλων των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου της Αττικής, σημειώνουν καλώντας το υπουργείο να απαντήσει στις προτάσεις του ΠΙΣ που αφορούν το μέλλον των νοσοκομειακών γιατρών.

Όπως προειδοποιούν, «τέλος τα παλαμάκια! Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας έχοντας αποδείξει μέχρι τώρα ότι μπορούμε ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζοντας την πανδημία μόνοι μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών

Η είσοδος ιδιωτών στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας αποτελεί τον πολιορκητικό κριό κατά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η είσοδος στη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ γιατρών με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις ουδέποτε απέδωσε, οπουδήποτε επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί, είτε παλαιότερα στην Ελλάδα (επί κυβέρνησης πατρός Μητσοτάκη το 1992) είτε στο εξωτερικό, επισημαίνει η παράταξη Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών τονίζοντας ότι η ενέργεια της κυβέρνησης αποτελεί τεράστια προσβολή για τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλων των βαθμίδων που σήκωσαν και συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα μέλη της παράταξης των νοσοκομειακών γιατρών, αποτελεί προσβολή για τους επικουρικούς γιατρούς, που βλέπουν την κυβέρνηση να τους κοροϊδεύει θεσμοθετώντας εξωφρενικές αμοιβές, φοροαπαλλαγές και πλαίσιο εργασίας για ιδιώτες γιατρούς, που προφανώς θα έρθουν για να μείνουν, όπως εξάλλου υποσχόταν προεκλογικά η κυβέρνηση για το «νέο ΕΣΥ».

Ενόψει μάλιστα των ραγδαίων εξελίξεων ζητούν την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ ώστε να προγραμματιστούν έκτακτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, γενικές συνελεύσεις και κάθε είδους αντιδράσεις για την κυβερνητική αυτή απόφαση, τονίζοντας ότι πάγια θέση των νοσοκομειακών γιατρών είναι η πραγματοποίηση μαζικών προκηρύξεων μόνιμων θέσεων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL