Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
ERTOPEN / Αθώος ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ERTOPEN / Αθώος ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης

Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή Αττικής
Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή Αττικής (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI)

Το  δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Λακφαγιάννης δεν είναι κατηγορούμενος για την ERTOPEN.

Η δίκη αφορούσε καταγγελία του τότε υπεύθυνου της ΕΕΤΤ κ. Παπαουλάκη που με εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά είχε κατεβάσει τους διακόπτες της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου του 2013. Κατόπιν της καταγγελίας συνελήφθησαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τον τότε ταμία και νυν γ. γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρη Κούνη, επειδή ως συνδικαλιστές δεν έριξαν «μαύρο» στο ραδιόφωνο της ERTopen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως σημείωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της το «έγκλημα»  του προέδρου  της είναι η άρνηση να προσκυνήσει ο ίδιος και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά ΜΜΕ τα «θέλω» της  διαπλεκόμενης εξουσίας  και να υποκύψει στις άνομες και αντεργατικές επιθυμίες εκείνων που ήθελαν και θέλουν  την  ΕΡΤ  κλειστή  ή …περίπου  κλειστή και τους εργαζόμενους παθητικούς δέκτες της  μοίρας τους.

Το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι κατηγορούμενος, «δίνοντας έτσι ένα μεγάλο χαστούκι σε αυτούς που σχεδιάζουν το θάνατο του συνδικαλισμού και την παράδοση των εκατομμυρίων εργαζόμενων στα ασύδοτα χέρια των ισχυρών της πολιτικο- οικονομικής διαπλοκής» όπως σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης απευθυνόμενος στο δικαστήριο δήλωσε ότι «…Αν είναι έγκλημα το ότι σαν συνδικαλιστής έκανα το χρέος μου να είμαι μπροστά σε έναν αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία εναντίον μιας απεχθούς για τη δημοκρατία πράξης, αν είναι έγκλημα το ότι διατηρήσαμε όλοι μαζί την ΕΡΤ ζωντανή και αντισταθήκαμε στις μνημονιακές πολιτικές των μαζικών απολύσεων, της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης της κοινωνίας, που εφάρμοζε η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ο σημερινός πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης που τότε ήταν "υπουργός των απολύσεων"».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά την απόφαση του δικαστηρίου ευχαρίστησε τους νομικούς συμβούλους και συνηγόρους Δ. Περπατάρη και Κ. Τοκατλίδη και στους συνεργάτες τους, καθώς επίσης και στους Χ.Σπίρτζη, Δ. Αυγέρη, Δ. Κούνη, Ι. Λευκιμιάτη , και Ε. Μαυρογένη που παραστάθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης και βοήθησαν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Όπως επίσης σωματεία, ομοσπονδίες, παρατάξεις κινήματα, οργανώσεις, κόμματα, συλλόγους και τους συνδικαλιστές που βρέθηκαν παρόντες στον δίκαιο αγώνα τους, Ν. Φωτόπουλο (επικεφαλής της παράταξης ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ), Γ. Μυλωνά (πρόεδρος ΕΚΑ), Θ. Αμπλά (πρόεδρος ΟΣΜΕ), Θ. Γρηγοριάδη (πρόεδρος ΟΙΥΕ), Ε. Μπεμπενή (μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ) και τους δεκάδες αλληλέγγυους φίλους και συναγωνιστές, συναδέλφους, τους εθελοντικά εργαζόμενους στο ραδιόφωνο της ERTopen, τα προεδρεία της ΕΤΕΡ, της ΕΤΙΤΑ (Γ. Σκεπετζάκης), του ΠΣΥΠΕΡΤ , ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και τα μέλη του Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ που παραβρέθηκαν σε αυτή την δίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL