Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Κακοποίηση ζώων / Ο Βορίδης, η αυτοκρατορική ανακοίνωση και το φλερτ στους φιλόζωους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοποίηση ζώων / Ο Βορίδης, η αυτοκρατορική ανακοίνωση και το φλερτ στους φιλόζωους

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΙΛΟΖΩΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ
Ο Μάκης Βορίδης μετά τη συνάντησή του με τον ακτιβιστή Παναγιώτη Μήλα για το θέμα της κακοποίησης των ζώων

Ο τίτλος του δελτίου Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε μια αυτοκρατορική χροιά, αφού όπως ανέφερε: « Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης μετατρέπει το αδίκημα βασανισμού των ζώων σε κακούργημα».

Η μετατροπή του αδικήματος από πλημέλλημα σε κακούργημα είναι ένα επιτακτικό αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων μετά και τα όλο αυξανόμενα και όλο και βαναυσότερα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μόνο που η δήλωση του Μάκη Βορίδη- η οποία μάλιστα έγινε μετά τη συνάντησή του με έναν αμφιλεγόμενο για τις φιλοζωικές οργανώσεις ακτιβιστή, Παναγιώτη Μήλα, - γεννά πολλά ερωτήματα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και μόνο μπορεί να κάνει αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα; Ασφαλώς και όχι. Χρειάζεται, τουλάχιστον, τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε να είναι σε αγαστή συνεργασία και ελπίζουμε να μην μπλοκάρει το θέμα.

Και ακόμα, θα πρόκειται για μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα ή όπως εκτιμά η ΠΦΠΟ, για μη αναστολή των ποινών φυλάκισης σε βαριές περιπτώσεις κακοποίησης που θα πλασσαριστεί ως «μετατροπή σε κακούργημα».

Δεν είναι τυχαίο ότι η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, σχολίασε «το ακούμε με χαρά, κρατάμε μικρό καλάθι».

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά είχε δεσμευθεί στις φιλοζωικές οργανώσεις ότι οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς θα μεταφερθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL