Άλλο ένα βίντεο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το εφετείο την Τετάρτη, «οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας», 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, δημοσιεύει βίντεο από δύο κάμερες που κάλυπταν το συγκεκριμένο σημείο του Εφετείου από διαφορετικές γωνίες.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, μεταξύ άλλων, «συγχρονίσαμε τις δύο πηγές σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να "κόψουμε" ούτε τα λάθη και τις δίνουμε στη δημοσιότητα, γιατί απλά δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, ειδικά όταν έχει δημόσιο αξίωμα και δημόσιο λόγο. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, ειδικά για μία τόσο σημαντική πολιτική πράξη που συνέβη σε δημόσιο χώρο, με χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες και εκατοντάδες κάμερες να καταγράφουν. Ας προστεθεί στα δεκάδες βίντεο που υπάρχουν ήδη για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Στην αρχή βλέπουμε τον κόσμο να ξεσπάει σε πανηγυρισμούς μόλις ακούει από τα μεγάφωνα την ιστορική ανακοίνωση ότι η Χ.Α. είναι – και επισήμως πια – εγκληματική οργάνωση. Είναι απ’ αυτές τις στιγμές που σε κάνουν να ανατριχιάζεις, αντιλαμβανόμενος την βαρύτητά τους.
Μετά εκτοξεύονται στον αέρα και προς την αστυνομία μπουκάλια νερού (τα μικρά), και κυπελάκια από καφέδες, τα οποία κανείς μπορεί να μετρήσει στο βίντεο.
Και τότε αρχίζει μια γενικευμένη επίθεση της αστυνομίας, με χημικά και με την αύρα να εκτοξεύει ριπές νερού. Μέσα σε δευτερόλεπτα, διαδηλωτές του μαύρου μπλοκ αρχίζουν να σπάνε με κοντάρια τα τζάμια μιας αστυνομικής κλούβας».
