Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Κορωνοϊός / Ο Μανώλης Δερμιτζάκης «καρφώνει» την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ο Μανώλης Δερμιτζάκης «καρφώνει» την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της

Κορωνοϊός μάσκα
Στιγμιότυπο από τη ζωή στα χρόνια της πανδημίας (EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης και τόνισε ότι το παιχνίδι χάθηκε τον Ιούλιο που χαλάρωσαν τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μ.  Δερμιτζάκης μιλώντας στο Open Beyond ξεκαθάρισε ότι αργήσαμε να ληφθούν μέτρα και γι’ αυτό εκτραχύνθηκε η κατάσταση. «Έπρεπε να είχαμε πάρει πιο πολλά μέτρα και πιο γρήγορα» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι στην Αττική πλέον «θα πρέπει να φοράμε μάσκα παντού. Ακόμα και στο δρόμο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας που κινείται πολύς κόσμος. Θα πρέπει να φοράμε μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας με άλλα άτομα. Οπουδήποτε. Είτε είμαστε μέσα είτε είμαστε έξω» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Θεία Μετάληψη, τόνισε ότι «τυπικά, δεν απαγορεύεται, άρα ο κ. Κουμουτσάκος δεν παραβίασε κάποιον νόμο», αλλά ξεκαθάρισε ότι αντίστοιχα... φάουλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας.

«Αυτά τα μπρος-πίσω μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χάσαμε το παιχνίδι τον Ιούλιο που χαλάρωσαν τα μέτρα. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και η επαναφορά της, είναι πολύ δύσκολη» κατέληξε ο Μ. Δερμιτζάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL