Κατά 30 ευρώ μειώθηκε το ανώτατο ποσό που επιτρέπεται να καταβάλει ένας ασφαλισμένος για την αγορά φαρμάκων, όπως ορίζει υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου.
Πρόκειται για τη δεύτερη τροποποίηση που γίνεται σε παλαιότερη υπουργική απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη και ρίχνει το ανώτατο ποσό συμμετοχής του ασθενούς από τα 50 στα 20 ευρώ. «Το ποσόν που ο ασθενής καλύπτει πέραν της θεσμοθετημένης συμμετοχής δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος των 20 ευρώ ανα μοναδιαίο σκεύασμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται να διορθώσει πιθανές συνέπειας της υπουργικής απόφασης για τη θετική λίστα φαρμάκων, αφού ο νέος κατάλογος με τα φάρμακα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ επέφερε αυξήσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων για ορισμένα πρωτότυπα και off patent φάρμακα.
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ