Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο ασθενούς στο νοσοκομείο "Σωτηρία" λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) τονίζει ότι «το φλέγον θέμα της λήξης των συμβάσεων των νοσηλευτών, που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ, παρέμεινε στάσιμο χωρίς διάθεση αναπλήρωσής τους από την Πολιτεία».
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ΕΝΕ Δημήτρη Σκουτέλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας και όσο λιγοστεύουν οι κλίνες ΜΕΘ τόσο περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα πεθαίνουν».
Σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα της ΕΝΕ Αριστείδη Δάγλα, «το πρόβλημα στις ΜΕΘ εντοπίζεται ξεκάθαρα στην υποστελέχωση των Μονάδων από νοσηλευτές. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν η Πολιτεία να προχωρήσει σε προσλήψεις συναδέλφων μας».
Η ΕΝΕ «με γνώμονα την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας» ζητάει από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να δει με σοβαρότητα και ευθύνη το θέμα της έλλειψης νοσηλευτών στο ΕΣΥ».