Live τώρα    
Συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης σε ένοπλη καταδίωξη στο Μοναστηράκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης σε ένοπλη καταδίωξη στο Μοναστηράκι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από χθες ο Ν. Μαζιώτης έπειτα από ένοπλη καταδίωξη και συμπλοκή στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας τέτοια εποχή. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα δεδομένου ότι η συμπλοκή έγινε στο ιστορικό τρίγωνο με τον Ν. Μαζιώτη να πέφτει τραυματισμένος από πυρά αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Μητροπόλεως στο ύψος της Καπνικαρέας, την ώρα που εκατοντάδες Αθηναίοι και τουρίστες βρίσκονταν στην περιοχή. Κατά τη συμπλοκή-καταδίωξη, τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός, καθώς και ένας ειδικός φρουρός που δέχθηκε δύο πυροβολισμούς σύμφωνα με την αστυνομία αλλά τον προστάτεψε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και τραυματίστηκε μόνο στο πόδι. Ο ειδικός φρουρός συμμετείχε σε άλλη ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον του παρεμπορίου και της μικροεγκληματικότητας με το όνομα "Θησέας". Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό πιθανών συνεργατών του αλλά και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα που έχει καταδικαστεί και αυτή για τη συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα.

Το χρονικό

Τον Ν. Μαζιώτη στην πλατεία Μοναστηρακίου εντόπισε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής "στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής δράσης", που είχε αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, "με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά" όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσακνάκης. Ζητήθηκε, σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η συνδρομή της ΔΙ.ΑΣ. για έλεγχο και η "πρώτη επαφή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τον Νίκο Μαζιώτη έγινε στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης. Στη θέα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την Πλατεία Μοναστηρακίου. Εκεί ακριβώς, όταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές με πιστόλι USP, που έφερε πάνω του, εναντίον αστυνομικών και πολιτών". Στη συνέχεια, "ο Ν. Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως. Εκεί όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται από τις δυνάμεις έστρεψε το όπλο του εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές. Οι σφαίρες έπληξαν έναν ειδικό φρουρό, που εκτελούσε υπηρεσία διατεταγμένη στο σημείο για το παρεμπόριο και πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του της ΔΙ.ΑΣ.", δήλωσε ο Δ. Τσακνάκης.

Πλαστή ταυτότητα και μεταβιβασμένο Ι.Χ.

Πάνω του βρέθηκε πλαστή ταυτότητα με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης, ενώ σύμφωνα με τον Δ. Τσακνάκη η έρευνα δείχνει ότι στο όνομα αυτό μεταβιβάστηκε πριν από έναν χρόνο "ένα ασημί Hyundai, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, το οποίο προσομοιάζει, σύμφωνα με μαρτυρία, με αυτοκίνητο ιδίου τύπου στη ληστεία της Κλειτορίας". Η αστυνομία συνδέει τον Ν. Μαζιώτη με τη ληστεία της Κλειτορίας και με τη ληστεία τράπεζας στα Μέθανα, ενώ όπως δήλωσε ο Δ. Τσακνάκης "θα κατηγορηθεί γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της έκρηξης που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο στην οδό Αμερικής".

Συγχαρητήρια για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε σε δηλωσή του ο υπουργός Β. Κικίλιας, μεταφέροντας και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού, ο οποίος επικοινώνησε με τον τραυματία αστυνομικό. Συγχαρητήρια έδωσε και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, υπενθυμίζοντας σε δήλωσή του κατά την παράδοση των υπουργικών καθηκόντων σχετικά με τη συνέχιση του "προγράμματος που είχε τεθεί".

Στον Ευαγγελισμό ο Ν. Μαζιώτης

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Ν. Μαζιώτης έπειτα από χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας, ο Ν. Μαζιώτης έφερε τρώση τραχειωνίου αρτηρίας. Ο ειδικός φρουρός νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στον μηρό, ενώ σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε από θραύσματα. Ο Γερμανός τουρίστας δεν θέλησε να μεταφερθεί καν σε νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0