Live τώρα    
Για τους ομοφυλόφιλους άνδρες / Προληπτική αγωγή για HIV/AIDS συστήνει ο ΠΟΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τους ομοφυλόφιλους άνδρες / Προληπτική αγωγή για HIV/AIDS συστήνει ο ΠΟΥ

Νομικά και κοινωνικά εμπόδια αφήνουν απροστάτευτες από τον ιό HIV/AIDS τις ομάδες υψηλού κινδύνου, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος για πρώτη φορά συνιστά τη λήψη προληπτικής αντιρετροϊκής φαρμακευτικής αγωγής από τους ομοφυλόφιλους άνδρες.

Ο ΠΟΥ ακολουθεί έτσι το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες συνέστησαν τον Μάιο του 2014 στους άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες να ακολουθήσουν προληπτική αγωγή με ένα χάπι που λαμβάνεται μια φορά την ημέρα και μειώνει τον κίνδυνο έως και 92%, εφόσον συνδυάζεται με τη χρήση προφυλακτικού.

Πέρα από τους ομοφυλόφιλους άνδρες, ο ΠΟΥ εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση της επιδημίας AIDS σε τέσσερις ακόμα ομάδες υψηλού κινδύνου: τους κρατούμενους των φυλακών, τους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, τα εκδιδόμενα άτομα και τους τρανσέξουαλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0