"Ό,τι θέλουν" κάνουν στη Νιγηρία οι αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Μετά από τον θάνατο 118 ατόμων σε διπλή βομβιστική επίθεση την Τρίτη, η οργάνωση καταγγέλλεται και για τον φόνο 17 ατόμων σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, κοντά στο χωριό από όπου απήχθησαν εκατοντάδες μαθήτριες.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα μέλη της Μπόκο Χαράμ έφτασαν στο χωριό Αλαγκάρνο τα μεσάνυχτα. Σκότωναν και λεηλατούσαν επί ώρες το χωριό, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Τσιμπόκ. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι όλα τα κτήρια του χωριού πυρπολήθηκαν.
Οι κάτοικοι των βορειο-ανατολικών περιοχών της Νιγηρίας είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε επιθέσεις, μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, καθώς πολλές περιοχές είναι «απαγορευμένες» για τον στρατό και οι αντάρτες δρουν ελεύθερα.
Την Τρίτη, διπλή βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης Τζος στοίχισε τη ζωή σε 118 άτομα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας καταδίκασε τις επιθέσεις και είπε ότι «έχει δεσμευτεί πλήρως στη νίκη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ, ανάμεσά τους και την ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης (με στρατιώτες από το Τσαντ, τον Νίγηρα, το Καμερούν και τη Νιγηρία) γύρω από τη λίμνη Τσαντ.
Τις τελευταίες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ σχολίασε και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Κεντρική Αφρική Αμπού Μούσα σημειώνοντας ότι η ισλαμική οργάνωση κάνει "ό,τι θέλει" στη χώρα. "Δεν φοβούνται πια, δεν ντρέπονται. Κάνουν ό,τι θέλουν" δήλωσε αναφερόμενος στην επίθεση στην πόλη Τζος και την απαγωγή περισσότερων από 200 μαθητριών στα μέσα Απριλίου από το χωριό Τσιμπόκ.