Live τώρα    
Μέση Ανατολή / Τραγικές εικόνες - Σε φορτηγά ψυγεία παγωτών διατηρούνται οι σοροί των Παλαιστίνιων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέση Ανατολή / Τραγικές εικόνες - Σε φορτηγά ψυγεία παγωτών διατηρούνται οι σοροί των Παλαιστίνιων

Παλαιστίνη Γάζα σοροί
Sky News

Σε καταψύκτες φορτηγών με παγωτά φυλάσσονται οι σοροί των Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ στη Γάζα, αφού η μεταφορά τους είναι επικίνδυνη, όπως περιγράφει αξιωματούχος στον τομέα της Υγείας.

Όπως μεταδίδει το Sky News, ο Γιάσερ Αλί, γιατρός στο νοσοκομείο Shuhada al Aqsa, εξήγησε ότι το νεκροτομείο μπορεί να χωρέσει μόνο 10 πτώματα. Γι’ αυτό «φέραμε καταψύκτες παγωτών από τα εργοστάσια, έτσι ώστε να αποθηκεύσουμε τον τεράστιο αριθμό» των νεκρών, συμπλήρωσε ο γιατρός.

Μια εικόνα τραγικής ειρωνείας, αφού τα φορτηγά – ψυγεία εξακολουθούν να διαφημίζουν φωτογραφίες από χαρούμενα παιδιά που τρώνε το παγωτό τους, τη στιγμή που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια νεκροτομεία.

Παλαιστίνη Γάζα σοροί
Sky News

Σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας, η τραγική λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ισραηλινά πυρά ξεπερνά τους 2.200 στην περιοχή από το περασμένο Σαββατοκύριακό.

Ασκώντας το λειτούργημά τους σε πολεμικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν να αντιμετωπίσουν μια εφιαλτική πραγματικότητα, με ασθενείς να «συσσωρεύονται», όπως περιγράφουν, ενώ οι ίδιοι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την εισροή νεκρών και τραυματιών.

Ο Δρ Αλί δήλωσε ότι ακόμη και με τους καταψύκτες παγωτού, ο αριθμός των νεκρών «υπερβαίνει τη χωρητικότητα» του κεντρικού νεκροτομείου του νοσοκομείου και όχι μόνο. Μάλιστα, περίπου 20-30 πτώματα «φυλάσσονται και σε σκηνές».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι οι οικογένειες δεν θα μπορέσουν να θάψουν τους συγγενείς τους αν συνεχιστεί η κρίση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0