Ημέρα εθνικού πένθους για την Κυριακή 5η Μαρτίου κήρυξε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην γειτονική χώρα, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στην Τέμπη.
Την Πέμπτη (2/3) η ολομέλεια της Αλβανικής Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού συμβάντος. Αλβανικές πηγές αποκαλύπτουν πως στο μοιραίο τρένο επέβαιναν και Αλβανοί πολίτες, πέντε εκ των οποίων μέχρι χθες αγνοούνταν και άλλοι πέντε είχαν τραυματιστεί.
Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Αλβανός πρωθυπουργός γνωστοποίησε την απόφασή του αναφέροντας πως «η τραγωδία της Ελλάδας είναι και δική μας τραγωδία, ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν στο τρομερό δυστύχημα είναι και δικός μας πόνος».
«Την Κυριακή η Αλβανία θα τιμήσει με μια ημέρα πένθους τα θύματα της τραγωδίας», τονίζει ο Έντι Ράμα και δηλώνει πως οι σημαίες στην Αλβανία θα ανεμίζουν μεσίστιες όπως και στην Ελλάδα, ως συμβολική κίνηση συμπαράστασης.