Live τώρα    
ΗΠΑ / Συνελήφθη μέλος των ακροδεξιών Proud Boys
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ / Συνελήφθη μέλος των ακροδεξιών Proud Boys

PROUD BOYS ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΗΠΑ
ΑΜΠΕ/ SHAWN THEW

Ένας υπέρμαχος της «λευκής ανωτερότητας» και υποστηρικτής της ακροδεξιάς ομάδας Proud Boys συνελήφθη την Τετάρτη αφού απείλησε με πυροβόλο όπλο και χτύπησε με όπλο paintball διαδηλωτές κατά του ρατσισμού στο Πόρτλαντ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η σύλληψη του 50χρονου Άλαν Σουίνι έγινε λίγες ώρες μετά την τηλεμαχία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια της οποίας ο Ρεπουμπλικάνος κάλεσε τους Proud Boys «να κάνουν πίσω και να είναι έτοιμοι».

Εναντίον του Σουίνι, που έχει κάνει τατουάζ στο δεξί του χέρι τη φράση “Proud Boy”, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις 11 Σεπτεμβρίου για πρόκληση σωματικής βλάβης με όπλο paintball και επειδή απείλησε με όπλο διαδηλωτές στον Πόρτλαντ στις 15 και 22 Αυγούστου.

Πλέον κρατείται σε φυλακή της κομητεία Μάλτομα.

Οι Proud Boys πραγματοποίησαν συγκέντρωση το Σάββατο στο Πόρτλαντ με τη συμμετοχή 1.000 μελών τους, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στις διαδηλώσεις κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας που πραγματοποιούνται στην πόλη αυτή εδώ και τέσσερις μήνες.

Η ακροδεξιά ομάδα, στην οποία συμμετέχουν μόνο άνδρες, αυτοχαρακτηρίζεται «δυτική σοβινιστική» οργάνωση η οποία τάσσεται «κατά της πολιτικής ορθότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0