Στις 22-23 Αυγούστου θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με την επιστροφή της ΑΕΚ και του Ηρακλή, και χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση στο Μέγαρο Μουσικής. Λόγω των δικαστικών υποθέσεων των Βέροιας και Κέρκυρας μπήκαν στην κλήρωση η Ομάδα Α και η ομάδα Β. Ντέρμπι στην πρεμιέρα της σεζόν δεν προέκυψε, αφού ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα παίξει εντός με τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Αγρίνιο για ν' αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Ξάνθη στην Τούμπα και η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Πλατανιά.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: Ομάδα Β (Βέροια) - ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ - Ξάνθη, Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός, ΑΕΚ - Πλατανιάς, Καλλονή - Ηρακλής, Ατρόμητος - Ομάδα Α (Κέρκυρα), Ολυμπιακός - Πανιώνιος.
Τη 2η αγωνιστική: Πανθρακικός - Ομάδα Β (Βέροια), ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπ. - Παναιτωλικός, Ξάνθη - ΑΕΚ, Παναθηναϊκός - Καλλονή, Πλατανιάς - Ατρόμητος, Ηρακλής - Πανιώνιος, Ομάδα Α (Κέρκυρα) - Ολυμπιακός.
Στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και για την 11η αγωνιστική θα παίξουν στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Τα άλλα ντέρμπι: 4η αγωνιστική ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, 6η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, 7η αγωνιστική Ολυμπιακός - ΑΕΚ, Ηρακλής - ΠΑΟΚ, 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, 9η αγωνιστική Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.
"Πρέπει να προστατέψουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο από εκείνους που δεν το γνωρίζουν και δεν το αγαπούν. Δεν πρέπει να δεχόμαστε βολές που προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ποδόσφαιρο και βάσει επιλεκτικής ενημέρωσης αδικούν το άθλημα" υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ενώ πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, υποσχέθηκε πως "θα εξετάζονται όλες οι καταγγελίες για διαστρέβλωση αγώνων".
"Το πρόγραμμα δεν έχει καμία σημασία γιατί έτσι και αλλιώς θα παίξουμε με όλους. Εμείς ακολουθούμε τις λέξεις αξιοπιστία, ήθος, αξιοπρέπεια που συνάδουν με τον Παναθηναϊκό, δεν θέλουμε να υπάρχουν παρεμβατισμοί γιατί ο κόσμος δεν μπορεί τα ίδια και τα ίδια και δεν χρειάζονται ευχολόγια" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Στράτος Σωπήλης.
"Θα ήθελα να τονίσω ότι ένα μήνα πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Είναι κάτι από παράξενο έως πρωτότυπο και οφείλω να το επισημάνω" είπε εκ μέρους της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Ασλανίδης.
"Το πιο βασικό είναι γίνει ένα έντιμο και καθαρό πρωτάθλημα, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια" δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και μέλος της διοίκησης ΠΑΕ Δημοκράτης Παπαδόπουλος.
* Μετά από αίτημα της Nova ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος δεν παίζουν όλοι τους εντός έδρας την ίδια αγωνιστική. Μετά από αίτημα της αστυνομίας δεν παίζουν εντός έδρας την ίδια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και αντίστοιχα οι ΠΑΟΚ και Ηρακλής. Συμφωνήθηκε, όταν θα παίζουν εντός έδρας την ίδια αγωνιστική ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός οι αγώνες να γίνονται σε διαφορετική μέρα. Τέλος, με το σύστημα που διενεργείται η κλήρωση τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχουν ντέρμπι "μεγάλων" στις πρώτες αγωνιστικές (όλα τα μεγάλα ντέρμπι θα γίνουν από την 4η έως και την 11η αγωνιστική).