Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.6°C20.8°C
0 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C23.2°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
21.4°C28.3°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
2 BF 100%
Αποφεύγει κάθε νύξη για το ΝΑΤΟ ο Μητσοτάκης, κρύβοντας το κυβερνητικό μπάχαλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφεύγει κάθε νύξη για το ΝΑΤΟ ο Μητσοτάκης, κρύβοντας το κυβερνητικό μπάχαλο

Με την κυβέρνηση να παραμένει βαριά εκτεθειμένη στα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε μοιάζει να ξεκαθαρίζει την κατάσταση που επικρατεί με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ περί συμφωνίας για διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας.

«Από τις πολλές, υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν θα συγκρατήσω μόνο μια, αυτή για τον διάλογο, και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας Γιανγκ Γιεχί.

«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές», σχολίασε χωρίς όμως να αναφερθεί στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

«Έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος» και όχι συμφωνία λέει ο Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας από την άλλη άφησε υπονοούμενα για τον Γ. Γ. Του ΝΑΤΟ κάνοντας λόγο για «έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος» και όχι για συμφωνία. 

«Ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχει. Και ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ κατέχει μια μεγάλη θέση» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Ο κ. Στόλτενμπεργκ κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο. Επομένως αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος. Ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα – Τουρκία για επανέναρξη διαλόγο» κατέληξε ο Στ. Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL