Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Διαψεύδει η Κομισιόν τον Κικίλια: Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για το εμβόλιο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαψεύδει η Κομισιόν τον Κικίλια: Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για το εμβόλιο (Video)

"Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια", ήταν η απάντηση της Βίβιαν Λουνέλα, όταν κατά το briefing ερωτήθηκε σχετικά από τον δημοσιογράφο Σαράντη Μιχαλόπουλο και πρόσθεσε πως στρατηγική της Ένωσης είναι να έχει τα εμβόλια όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρίες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα Κράτη Μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

"Αυτό, όμως, τόνισε η κ. Λουνέλα, είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών" και παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενες. 

"Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες", υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

Εμβόλιο το Δεκέμβριο υποσχέθηκε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας επιχείρησε να κάνει ρελανς μετά την υποβάθμισή του και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

Το εμβόλιο της Ε.Ε. ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας ότι θα λάβει η χώρα από το τέλος Δεκεμβρίου και σε δόσεις ως τον Ιούνιο εφόσον περάσει τη φάση 4 και πάρει αδειοδότηση κάτι που πρέπει να περιμένουμε ως το Νοέμβριο για να δούμε αν τελικά θα συμβεί.

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε πως «η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL