Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Σκουρλέτης: Ο κύκλος των μνημονίων έχει κλείσει και τον έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

«Η κατάσταση στην οικονομία είναι ποιοτικά διαφορετική σήμερα. Όπως και να το δείτε ότι και να πείτε ο κύκλος των μνημονίων έχει κλείσει και τον έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μια πραγματικότητα» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στον Κώστα Καραγκούνη χθες στο Κόντρα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Το γεγονός ότι εσείς πριν από λίγες μέρες βρεθήκατε στην ευχάριστη θέση να καταργήσετε τα capital controls είναι γιατί είχαν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι βρεθήκατε να υλοποιήσετε και μια επιπλέον ελάφρυνση που έχει ταξικό προσανατολισμό τον ΕΝΦΙΑ, οφείλετε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει την μείωση του και είχε φροντίσει να μην απειλεί τα δημόσια οικονομικά».

Η Ν.Δ. κάνει κυβερνητική πολιτική μιλώντας ως αντιπολίτευση

«Δεν γίνεται να κάνετε κυβερνητική πολιτική μιλώντας ως αντιπολίτευση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

«Όποια δυνατότητα είχαμε να αντισταθούμε και προσπαθήσαμε να φρενάρουμε έρχεστε τώρα, τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής σας και τα κάνετε πράξη: τα μέτρα κατά των Συλλογικών Συμβάσεων, την μη αιτιολογημένη απόλυση, τα ζητήματα των εργολαβικά εργαζομένων. Αυτά είναι ένα μνημόνιο χωρίς τα οικονομικά μέτρα του μνημονίου. Είναι μνημόνιο στην αντίληψη». Και όλα αυτά για να συζητήσετε υποτίθεται για τα πρωτογενή πλεονάσματα αντί να πιαστείτε από αυτό που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση αξιοποιώντας των καταπιστευτικό λογαριασμό.»  Επιπλέον όπως πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, ο πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα, όταν βρέθηκε στο εξωτερικό.

Μεγάλο μέρος των στελεχών σας ταυτίστηκε με την ρητορική της ακροδεξιάς στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τις σχέσεις της Ν.Δ. με την ακροδεξιά που επίσημα δεν αναγνωρίζει, υπενθύμισε τις κρυφές συναντήσεις του κ. Μπαλτάκου με την Χ.Α. και τις δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες που είχαν προηγηθεί και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας τις κράταγε στο συρτάρι του.

«Χρειάστηκε να υπάρξει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να αποκαλυφθεί το τραγικό πρόσωπο της Χ.Α. για να ενεργοποιηθεί η Δικαιοσύνη» πρόσθεσε απαντώντας στον κ. Καραγκούνη που υποστήριζε ότι το κόμμα του συνέβαλε στην δίωξη και περιθωριοποίηση της Χ.Α. χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπόρευση.

«Μην μιλάτε εσείς με τόση ευκολία για σχέσεις με την ακροδεξιά» απάντησε στον κ. Καραγκούνη και συνέχισε λέγοντας: «Στελέχη από την αρκοδεξιά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόμμα σας. Στελέχη της ΕΠΕΝ είναι υπουργοί τώρα, για αυτό μην μιλάτε. Για όλους υπάρχει ημερολόγιο».

«Μεγάλο μέρος των στελεχών σας ταυτίστηκε με την ρητορική και την επιχειρηματολογία της ακροδεξιάς στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για να προσπαθείτε μετά να «τα μαζέψετε».

Κατ.Μπρ.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις