Live τώρα    
Ίσες αποστάσεις από Πομπέο για τα ελληνοτουρκικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ίσες αποστάσεις από Πομπέο για τα ελληνοτουρκικά

Στη λογική των ίσων αποστάσεων κινήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ζητώντας να «μειωθούν οι εντάσεις» στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε σήμερα την Ελλάδα και την Τουρκία να «μειώσουν τις εντάσεις» για να σταματήσει η κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο.

https://twitter.com/AFP/status/1301164559684771843?ref_src=twsrc^tfw

«Καλούμε όλους να κάνουν ένα βήμα για να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε σχέση με την μερική άρση του εμπάργκο για τις πωλήσεις όπλων στην Κύπρο, ο Πομπέο δήλωσε:

«Ξέρουμε ότι η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε ενώ οι εντάσεις οξύνονται στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά πιστεύαμε ότι αυτό ήταν που έπρεπε να γίνει και αποφάσισα να προχωρήσω περισσότερο».

Αναφορικά με τη συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πομπέο δήλωσε:

«Πρέπει να καθίσουν μαζί και να αρχίσουν συνομιλίες για όλα αυτά και να βρουν διπλωματικές λύσεις. Είναι ανώφελο να αυξάνονται οι στρατιωτικές εντάσεις στην περιοχή, αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο σε αρνητικά πράγματα», επέμεινε ο Πομπέο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0