Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ' αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, αλλά να ζητήσει προθεσμία για τη σύναξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.
Λίγο αργότερα οι συνήγοροι του Δ. Παπαγγελόπουλου εξέδωσαν ανακοίνωση διαψεύδοντας διαρροές της Ν.Δ. που παρουσίαζαν τον Δ. Παπαγγελόπουλο να αποχωρεί για να μην του υποβληθούν άλλες ερωτήσεις.
"Η μονταζιέρα της Ν.Δ. και πάλι λειτούργησε χωρίς αιδώ και ίχνος αλήθειας. Διαδίδει ψευδώς ότι δήθεν αποχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να μη δεχθεί ερωτήσεις, ενώ η αλήθεια είναι ότι, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της Επιτροπής, ενώ υπέβαλλε σήμερα για πολλοστή φορά το αίτημα να κληθούν και να εξετασθούν οι ουσιώδεις μάρτυρες Αντώνης Σαμαράς – μηνυτής – η Παπασπύρου – επιθεωρήτρια – οι Εισαγγελείς που πήγαν στο Παρίσι για να εξετάσουν νομίμως τον ουσιώδη μάρτυρα Φαλτσιανί, τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και Γιάννη Φιλιππάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν από τους κυρίους Μινωή, Αγγελή και λοιπούς, εν τούτοις απέρριψαν και πάλι το αίτημα αυτό, αποδεικνύοντας ότι έχουν προαποφασίσει την άσκηση Ποινικής Δίωξης." επισημαίνουν οι συνήγοροί του Δ. Παπαγγελόπουλου.
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση των συνογόρων του: