Live τώρα    
34°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
34 °C
31.2°C36.8°C
0 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
30 °C
27.4°C32.5°C
1 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
27.0°C29.4°C
0 BF 39%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
32 °C
31.8°C37.1°C
3 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.9°C29.5°C
0 BF 50%
Σ. Φάμελλος: Μαχαιριά για τη Θεσσαλονίκη, η απόφαση ούτε αρχαία ούτε Μετρό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: Μαχαιριά για τη Θεσσαλονίκη, η απόφαση ούτε αρχαία ούτε Μετρό

«Η σημερινή Απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) είναι μια μαχαιριά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Θα έχει ως αποτέλεσμα την απόσπαση των αρχαίων από τη Βενιζέλου, την απόσπαση της ιστορίας δηλαδή από την πόλη, αλλά και την καθυστέρηση του Μετρό. Ούτε Μετρό, ούτε αρχαία, είναι συνεπώς, η επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη Θεσσαλονίκη. Σε ευθυγράμμιση με  την εξαγγελία του κυρίου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η σημερινή Απόφαση του ΚΑΣ υπηρετεί εκ των υστέρων την εξαγγελία και γυρνάει την πόλη στην περίοδο με τις λαμαρίνες», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ.

Πρόσθεσε δε, ότι η επιλογή αυτή αποτελεί ιδεοληπτική εμμονή κάποιων στελεχών της ΝΔ και θα καταλήξει μόνο σε οφέλη και αμοιβές για τον κατασκευαστή. Σημείωσε ακόμη, ότι: «βλέπουμε, δυστυχώς, πώς συμπεριφέρονται στην ιστορία όλοι αυτοί που το έπαιζαν πατριώτες».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε, εχθές, στη Βουλή, τόνισε ότι δεν είναι αναπτυξιακός, δεν στηρίζει την κοινωνία και ούτε το περιβάλλον. Το μοναδικό ερώτημα, στο οποίο απαντάει επιτυχώς, είναι πώς λίγοι θα έχουν περισσότερα κέρδη. «Η σταθερή πορεία ανάπτυξης της χώρας μας κατοχυρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτό αποτυπώθηκε στα στοιχεία της Eurostat και εξασφαλίστηκε με την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια. Η σταθερή πορεία ανάπτυξης οφείλεται στις ίδιες πολιτικές που μάς οδήγησαν εκτός κρίσης, γιατί οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας χρεοκόπησαν. Τα οριζόντια μέτρα φοροαπαλλαγών και ο προσανατολισμός της αναπτυξιακής δραστηριότητας στο real estate όμως, δεν μπορούν να στηρίξουν τη σταθερή αυτή τροχιά, αλλά αντιθέτως την θέτουν σε κίνδυνο, καθώς πρόκειται για τις πολιτικές που μας έβαλαν στα Μνημόνια. Το θέμα λοιπόν σήμερα είναι να μην γυρίσουμε σε όσα μας κατέστρεψαν».

Έδωσε ως παράδειγμα, των κυβερνητικών αδιεξόδων και του οφέλους μόνο για λίγους, την ιδιωτικοποίηση του δικτύου φυσικού αερίου λέγοντας: «Ένας μόνο ιδιώτης θα έχει το δίκτυο αερίου σε όλη την Ελλάδα, και με αυτό τον τρόπο, η επέκταση του αερίου παντού, π.χ. στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, θα εξαρτάται μόνο από το κριτήριο του κέρδους ενός ιδιώτη, και όχι από τις ανάγκες της χώρας για την ενεργειακή μετάβαση ούτε από τις ανάγκες των καταναλωτών”.
 
Σχολίασε τέλος, τα συνεχόμενα περιστατικά αυταρχισμού και τα αυξανόμενα περιστατικά αυθαίρετης και ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας, όπως τη χθεσινή «έφοδο» της αστυνομίας σε ιδιωτική κατοικία, τον ξυλοδαρμό και την προσαγωγή πολιτών και τις καταγγελίες για χρήση πλαστικής σφαίρας από τους αστυνομικούς. «Πρόκειται για απαράδεκτα φαινόμενα που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Με την επιστολή του, ο κύριος Αλιβιζάτος καλεί ξεκάθαρα τον κύριο Χρυσοχοϊδη να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, άμεσα, ενώ, την ίδια στιγμή έχουμε καταγγελίες για χρήση πλαστικών σφαιρών που πρέπει να εξεταστούν. Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να επιτρέπει την παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων, διότι σαφέστατα υπάρχει ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL