Live τώρα    
Σωτ. Αλεξίου: Γιατί να ψηφίσει σήμερα ΣΥΡΙΖΑ ένας νέος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωτ. Αλεξίου: Γιατί να ψηφίσει σήμερα ΣΥΡΙΖΑ ένας νέος

Το 90% και πλέον των νέων ανθρώπων θα έχει πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο και την Ανώτατη εκπαίδευση από την επόμενη χρονιά, πάρα πολλοί είδαν τη σχολή τους και το πτυχίο τους να αναβαθμίζεται με την ανωτατοποίηση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι είδαν με την κατάργηση του υποκατώτατου τον μισθό τους να αυξάνει σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, απαντώντας στην ερώτηση «γιατί σήμερα ένας νέος άνθρωπος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;»

Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα 28χρονος Σωτήρης Αλεξίου είναι ήδη πτυχιούχος του Πολυτεχνείου Ξάνθης και κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (master) στη Βιοτεχνολογία και στο γονιδίωμα του καρκίνου. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε το μέτρο της δωρεάν γονιδιακής θεραπείας για τον καρκίνο και των δωρεάν ειδικών γενετικών ογκολογικών εξετάσεων από στις Μονάδες του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας.

Αναφερόμενος στη στάση των νέων ανθρώπων απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών υπογράμμισε πως εκδηλώθηκε αμέσως μετά ένα σημαντικό ρεύμα δήλωσης διαθεσιμότητας νέων ανθρώπων προς τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συστράτευσης για στήριξη της προεκλογικής προσπάθειας.

Για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου υπογράμμισε ότι η αυστηρή ρητορική του κ.Μητσοτάκη για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σχετίζεται απολύτως με τη δημιουργία του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου για την ιδωτικοποίηση των ΑΕΙ.

Ο κ. Αλεξίου αναφερόμενος στην επιρροή της Χρυσής Αυγής στη νεολαία και ειδικά στα σχολεία τόνισε ότι είναι σε ύφεση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τη συρρίκνωση του ποσοστού Κασιδιάρη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ειδικά στα σχολεία της Αθήνας υπογράμμισε πως η επιρροή των ναζιστικών ιδεών υποχωρεί και υπό το βάρος της στάσης που κρατούν τα ηγετικά της στελέχη στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ μελών και ηγεσίας όπου οι μεν ρίχνουν την ευθύνη στους δε και το αντίστροφο.

Ως προς την κυβερνητική πολιτική ανακοπής της αιμορραγίας νέων ανθρώπων με υψηλή μόρφωση προς το εξωτερικό (brain drain), ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι όχι μόνο σταμάτησε αλλά υπάρχει πια και αντίστροφη τάση μέσω των ειδικών προγραμμάτων υποτροφιών για την έρευνα και το Ελληνικό Ίδρυμα Καινοτομίας που ήδη έχει δώσει τη δυνατότητα επαναπατρισμού σε εκατοντάδες ερευνητές διδάκτορες και μεταδιδάκτορες.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/643317813&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0