Live τώρα    
Ο Ε.Ιγκλέσιας ειδικός μεσολαβητής της ΕΕ για την κρίση στη Βενεζουέλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ε.Ιγκλέσιας ειδικός μεσολαβητής της ΕΕ για την κρίση στη Βενεζουέλα

Τον πρώην τραπεζίτη και διπλωμάτη Ενρίκε Ιγκλέσιας διόρισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ειδικό σύμβουλο για τον τερματισμό της κρίσης στη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο εντατικοποίησης των διπλωματικών προσπαθειών για να διοργανωθούν νέες εκλογές.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ΕΕ, η οποία ηγείται μιας διεθνούς ομάδας κρίσης με χώρες της Νότιας Αμερικής, στοχεύει, ο Ιγκλέσιας να βοηθήσει να βρεθεί τρόπος ώστε να πειστεί ο Νικολάς Μαδούρο να κάνει στην άκρη και να επιτρέψει σε όλες τις πολιτικές οργανώσεις στη χώρα να συμμετάσχουν σε ελεύθερες εκλογές.

Ο Ε.Ιγκλέσιας, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουρουγουάης και πρώην πρόεδρος της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, θεωρείται από διπλωμάτες ότι έχει τις επαφές και τον τρόπο για να μιλήσει τόσο με τον Μαδούρο όσο και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, καθώς και με άλλες πολιτικές οργανώσεις.

Αφού συναντήθηκε νωρίτερ μέσα στον μήνα με τον Μαδούρο και τον Γκουαϊδό, η ομάδα κρίσης της ΕΕ, η οποία περιλαμβάνει τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ελπίζει επίσης να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν μια ειρηνική διπλωματική διαδικασία εξόδου από την κρίση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0