Επίθεση προς τον ΥΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή σενάρια που αποδόθηκαν στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος τα διέψευσε.
Με κείμενο στο Facebook με τίτλο "Χαμένοι στο διάστημα νο2», ο κ. Μάρδας ανέφερε πως το φερόμενο σχέδιο Λαφαζάνη εκτός των άλλων δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού τα 20 δισ., στα οποία αναφέρεται, απλώς δεν υπάρχουν και πρόκειται για τίτλους του Δημοσίου, που οφείλει το κράτος σε Ταμεία, Οργανισμούς κ.λπ. Όπως συμπληρώνει ο Δ. Μάρδας, ακόμη και αν υπήρχε το «ρευστό», και πάλι το φερόμενο σχέδιο Λαφαζάνη θα ήταν ανεφάρμοστο, αφού την επόμενη κιόλας ημέρα η ΕΚΤ θα άρχιζε να τυπώνει νέα χαρτονομίσματα, ακυρώνοντας στην πράξη τα ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. «Οπότε οι Έλληνες θα έχουν στα χέρια τους απλά σκουπίδια!», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ενώ κατέληξε: "Τις εισαγωγές μας θα τις πληρώνουμε με δραχμές; Και τέλος, από πού συνάγεται ότι θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας εξαιτίας των υποτιμήσεων / διολισθήσεων της νέας δραχμής; Μήπως από το παρελθόν της δραχμής και τη χρόνια απαξίωσή της, εξελίξεις που δείχνουν άλλα από αυτά που υποστηρίζουν οι δραχμιστές;».
Γ.Α.