Ναι, μωρέ, έχει δίκιο η Νέα Δημοκρατία. Ας αφήσουμε τη μίζερη πολιτική κόντρα και ας μιλήσουμε για την Ευρώπη.
Εν τω μεταξύ η Νέα Δημοκρατία ασχολείται αποκλειστικά με το πόθεν έσχες του Κασσελάκη, αλλά μην τα μπερδεύετε. Όταν λέει μίζερη πολιτική κόντρα, δεν εννοεί αυτό.
Εννοεί την πολιτική συζήτηση για πράγματα που δεν τη συμφέρουν: την αισχροκέρδεια, τα νοσοκομεία, το μπάζωμα, τις παρακολουθήσεις, τις διαρροές προσωπικών δεδομένων, τέτοια.
Εντάξει λοιπόν. Ας πούμε για ευρωπαϊκά.
Ας πούμε για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση 717. Για την οποία η Ν.Δ. στραβομουτσούνιασε, αλλά παραπέμπονται καμιά 20ριά άνθρωποι επειδή πρόκειται για διασπάθιση ευρωπαϊκού χρήματος.
Κάτι προσπάθησε να μπλοκάρει το Ελεγκτικό Συνέδριο με 5 χρόνια καθυστέρηση, αλλά η δίωξη συνεχίζεται.
Ας πούμε για την άλλη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Για τις αναθέσεις 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε δέκα εταιρείες. Με τη μέθοδο της μίας και μοναδικής προσφοράς ανά έργο.
Τρεις εταιρείες επικοινωνιών, πέντε εταιρείες πληροφορικής και δύο εταιρείες συμβούλων.
Χθες η Κομισιόν παραδέχτηκε ότι το ψάχνει και αυτή πέραν της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Ας πούμε για το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε το Ευρωκοινοβούλιο για τη χρήση λογισμικού παρακολούθησης στην Ευρώπη. Της γνωστής PEGA.
Που αναφέρεται στην ανησυχητική ιστορία ενός περίπλοκου και αδιαφανούς δικτύου σχέσεων, πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ευνοιών και νεποτισμού, καθώς και πολιτικής επιρροής.
Οπου το κατασκοπευτικό λογισμικό χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Η οποία έχει αποδυναμώσει τους μηχανισμούς ελέγχου, ώστε να καθίστανται ευκολότερα η παράνομη παρακολούθηση και ο εκφοβισμός όσων ασκούν κριτική ή καταπολεμούν τη διαφθορά και την απάτη.
Και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού αρνείται την αγορά του Predator, θα έπρεπε να είχε διατάξει την αστυνομική έρευνα για την παραβίαση των τηλεφώνων των Κουκάκη και Ανδρουλάκη από έναν μη κρατικό φορέα.
Κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, καθώς τρέχουν μόνο εισαγγελικές έρευνες κατόπιν καταγγελιών.
Και αναφέρεται στις στενές διασυνδέσεις και αλληλεξαρτήσεις μεταξύ ορισμένων προσώπων και συμβάντων που σχετίζονται με την κυβέρνηση, την ΕΥΠ και τους παρόχους κατασκοπευτικού λογισμικού.
Ας πούμε για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.
Απουσία πλουραλισμού στα ΜΜΕ, υπερσυγκέντρωση, απειλές, στρατηγικές αγωγές (ακόμα και από τον ανιψιό του Μητσοτάκη) και παρακολουθήσεις σε βάρος δημοσιογράφων.
Παρακολουθήσεις με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια, δικαστικές έρευνες στο κενό, παρέμβαση στις ανεξάρτητες Αρχές.
Υπερβολική βία από την αστυνομία και μεγάλη διάβρωση του σώματος από τη διαφθορά.
Ασκοπη και παράνομη βία κατά μεταναστών, εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και δικαστική παρενόχληση κατά των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ελλειψη πολιτικής αμεροληψίας στην Εξεταστική της Βουλής για τα Τέμπη και εκστρατεία συγκάλυψης.
Ναι λένε οι δεξιοί, και ζητάτε από την Ε.Ε. να μας κόψει τα κονδύλια.
Οχι. Ζητάμε συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Ε.Ε. κόβει τα κονδύλια όταν δεν υπάρχει συμμόρφωση και η Ελλάδα έχει συμφωνήσει σε αυτό.
Ναι λένε, αλλά κάποιες Κοινοβουλευτικές Ομάδες παραπλανήθηκαν.
Και ο Όρμπαν έτσι έλεγε. Αλλά τα ίδια πάνω κάτω με την Ευρωβουλή λέει και η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Τα είπαμε όλα τα ευρωπαϊκά; Α, είναι και οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, που μας βγάζουν στη θέση 107.
Επίσημος συνεργάτης της Ευρώπης είναι οι ΡχΣ.
Σας φτάνουν αυτά τα ευρωπαϊκά ή θέλετε κι άλλα;