«Ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Π. Καμμένος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς σε συνέντευξή του στη "Real News". Ο Π. Καμμένος συμπλήρωσε με νόημα ότι «ο ελληνικός λαός έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα, το 2019 που θα γίνουν οι εκλογές θα αποφασίσει ξανά».
Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. επισήμανε ότι «θα πρέπει να καταλάβουν τα οργανωμένα συμφέροντα ότι τελείωσαν, δεν πρόκειται οι 'νταβατζήδες' να κυβερνούν τη χώρα». Ακόμα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. επέμεινε στην άποψή του για σύσταση εξεταστικής για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια.
Τα hotspots θα είναι έτοιμα στις 15 Φεβρουαρίου
Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει η Ελλάδα εκτός της Σένγκεν» και τόνισε ότι τα hotspots και τα relocation centers θα είναι έτοιμα στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. παρατήρησε ότι αυτοί που διαμαρτύρονται στην Κω για τη δημιουργία hotspots δεν είναι οι πολίτες του νησιού, αλλά άτομα που εκμεταλλεύονται οικονομικά τους πρόσφυγες, άτομα για τα οποία σημείωσε ότι «έχουν την κάλυψη κάποιων αρχών και φοβούμαι πολύ υψηλά ιστάμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος τους προειδοποιεί».
Για τη μείωση των αμυντικών δαπανών ο Π. Καμμένος σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν να μην προχωρήσουμε στην ομογενοποίηση των προμηθειών στα στρατιωτικά νοσοκομεία, να μην κλείσουν στρατόπεδα τα οποία είχαν σκοπό να εξυπηρετούν μόνο ρουσφέτια».
Για τη Ν.Δ. ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. επισήμανε ότι με την ανάδειξη των αντιπροέδρων ο Κ. Μητσοτάκης «νομιμοποίησε εκείνους που τον βοήθησαν στην εκλογή του, δηλαδή την Ακροδεξιά, τους υβριστές του Κ. Καραμανλή», ενώ σχολίασε ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά οι καλές σχέσεις δεν κληρονομούνται. Για το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι «αν η Φ. Γεννηματά είχε απαλλαγεί από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, από τον Βενιζέλο και όλους εκείνους που λήστεψαν την Ελλάδα, θα μπορούσα να μιλήσω με μία νέα πολιτικό».
Κώστας Παπαγιάννης