Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.2°C20.1°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.9°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.1°C15.7°C
2 BF 69%
Όλυμπος / Διασώθηκε ορειβάτης που εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε χαράδρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλυμπος / Διασώθηκε ορειβάτης που εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε χαράδρα

Ο Όλυμπος
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου άνδρα στον Όλυμπο, που είχε ξεκινήσει αργά το βράδυ.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για διάσωση τραυματισμένου άνδρα, πλησίον του καταφυγίου «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» στον Όλυμπο.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 22 πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιτόχωρου και Κατερίνης, της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) καθώς και των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες ο άνδρας εντοπίστηκε τραυματισμένος εντός δυσπρόσιτης χαράδρας πλησίον του καταφυγίου «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» στον Όλυμπο. Οι πυροσβέστες αφού τον απεγκλώβισαν, τον μετέφεραν σε προσβάσιμο σημείο σε ελικοδρόμιο πλησίον του καταφυγίου «ΑΓΑΠΗΤΟΣ». Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου. Στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL