Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C22.9°C
4 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C24.9°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.0°C25.9°C
4 BF 25%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C22.7°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
0 BF 37%
Εκτέλεση Ζαμπούνη / Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 44χρονου - Τι ψάχνουν οι αρχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτέλεση Ζαμπούνη / Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 44χρονου - Τι ψάχνουν οι αρχές

Αστυνομικός δίπλα σε περιπολικό
INTIME/ΙΣΜΗΝΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών αναφορικά με τη μαφιόζικη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι η εν λόγω δολοφονία πρόκειται για συμβολαίου θανάτου που συνδέεται με τη Greek Mafia, οι έρευνες έχουν εστιάσει και στη ροή του χρήματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, αναμένεται να ζητηθεί από την επιτροπή για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει έρευνες στο σπίτι του 44χρονου θύματος αναζητώντας στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Όσον αφορά στο βράδυ της δολοφονίας, οι αρχές σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έχουν καταφέρει να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες, φεύγοντας από το σημείο της εκτέλεσης.

Παράλληλα εξετάζουν βίντεο προηγούμενων ημερών από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και σπιτιών στην περιοχή, καθώς εικάζουν ότι οι δολοφόνοι είχαν κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή και τις προηγούμενες ημέρες. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτελεστές χρειάστηκαν μόλις 29 δευτερόλεπτα για να δολοφονήσουν τον 44χρονο. Από την στιγμή που βγήκαν από το αυτοκίνητο οι δύο δράστες έφτασαν στο αυτοκίνητο του θύματος μέσα σε 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, με τα καλάσνικοφ στα χέρια για 26 δευτερόλεπτα «γάζωσαν» το όχημα.

Σημειώνεται ότι το όχημα είχε κλαπεί από το Μιλάνο και στη συνέχεια εντοπίστηκε καμένο στην περιοχή του Σχιστού. Οι αρχές ερευνούν το εάν οι δράστες της δολοφονίας εάν έχουν διαφύγει στο εξωτερικό ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, έχουν συλληφθεί δύο αστυνομικοί καθώς τράβηξαν βίντεο αμέσως μετά τη δολοφονία του 44χρονου το οποίο διαμοίρασαν. Στο βίντεο φαίνεται η σωρός του 44χρονου. Οι αστυνομικοί φέρεται να ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν, τόσο την καταγραφή, όσο και εν συνεχεία, τη διάθεση του επίμαχου υλικού.

Ο ένας αστυνομικός, φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ότι τράβηξε το βίντεο ώστε να μην ξεχάσει λεπτομέρειες όταν θα έγραφε την αναφορά του και ο άλλος ότι το έστειλε σε μια ομαδική συνομιλία στην οποία συμμετέχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL