Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.9°C22.6°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C22.6°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C25.4°C
4 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C20.4°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 33%
Υπουργείο Υγείας / Απέσυραν το σχέδιο για 24ωρες καθημερινές εφημερίες μετά την αποκάλυψη της «Α»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Υγείας / Απέσυραν το σχέδιο για 24ωρες καθημερινές εφημερίες μετά την αποκάλυψη της «Α»

134142811a.png

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ για τις οδηγίες Θεμιστοκλέους προς τους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής να ετοιμάσουν μέχρι την Παρασκευή 24ωρο καθημερινό σχέδιο εφημέρευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το πλάνο πάγωσε, καθώς οι υγειονομικοί θορυβήθηκαν έντονα από τις παραπάνω εντολές του υφυπουργού Υγείας, ειδικά οι γαλάζιοι γιατροί. Η γνωστοποίηση του πλάνου σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και τις εφημερίες είχαν ως αποτέλεσμα να… σπάσουν τα τηλέφωνα στην Αριστοτέλους και τελικά το σχέδιο να αναβληθεί. Τώρα μένει να δούμε πώς η πολιτική ηγεσία της Υγείας θα αντιμετωπίσει τις καθημερινές εικόνες ντροπής στις εφημερίες. Πάντως, δύσκολα η απόσυρση του εγκληματικού πλάνου με τις εφημερίες θα οδηγήσει στην ουσιαστική στελέχωση του ΕΣΥ. Άλλωστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αποδείξει ότι είναι πολιτική προτεραιότητά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χώροι βασανισμού πολιτών οι εφημερίες

Ωστόσο, η τραγική κατάσταση συνεχίζεται και προκαλεί συνεχόμενες επιθέσεις σε υγειονομικούς, με το φαινόμενο να έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το φαινόμενο της βίας κατά των υγειονομικών είναι καθημερινό σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου πάζλ κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που μόνο με γενναίες πολιτικές αποφάσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μάλιστα, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά συμβαίνει συχνότατα σε όλες τις δημόσιες δομές, με τους εργαζόμενους να κινδυνεύουν συνεχώς, απροστάτευτοι και απαξιωμένοι από το κράτος, και με το ΕΣΥ να εμφανίζει συλλήβδην μια εικόνα εγκατάλειψης. «Η τραγική υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό έχει μετατρέψει τις εφημερίες των νοσοκομείων σε χώρους βασανισμού των πολιτών, με αποτέλεσμα τα θερμά επεισόδια και οι εκρήξεις βίας να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, με τελικούς αποδέκτες αυτούς που έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς» σημειώνουν οι νοσηλευτές.

Στο «Γ. Γεννηματάς» σήμερα ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης θα έχει σήμερα το πρωί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δει την κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, καθώς στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Εκεί θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL