Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.7°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
19.9°C23.2°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.1°C26.0°C
0 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 74%
Σκάνδαλο υποκλοπών / Τι προσπαθεί να κρύψει η Intellexa – Ανεστάλη η καταχώρισή της στο ΓΕΜΗ (έγγραφο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο υποκλοπών / Τι προσπαθεί να κρύψει η Intellexa – Ανεστάλη η καταχώρισή της στο ΓΕΜΗ (έγγραφο)

Έγγραφο και υπολογιστής
(FREEPIK.COM - AVGI.GR)

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η στάση της Intellexa, βασικής πρωταγωνίστριας του σκανδάλου των υποκλοπών, καθώς αρνείται να δημοσιεύσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για το 2021.

Μάλιστα η εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό Predator τέθηκε σε αναστολή καταχώρισης από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) στις 14 Οκτωβρίου, με την Intellexa να είναι εξαφανισμένη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει το avgi.gr, η εταιρεία παρόλο που ενημερώθηκε στις 29/9 ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν έκανε το παραμικρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η Intellexa θα παραμείνει σε αναστολή για όσο καιρό δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο που απευθύνεται στην Intellexa: «Με σχετική ειδοποίηση 29/09/2023 ενημερωθήκατε ότι από τον έλεγχο των στοιχείων και πράξεων που έχουν καταχωριστεί στο ΓΕ.ΜΗ. προκύπτει ότι η εταιρεία με την επωνυμία INTELLEXA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 154460701000 δεν έχει εκπληρώσει την κάτωθι υποχρέωσή της: Δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα στο Γ.Ε.ΜΗ. τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης του 2021. Παρήλθε η καταληκτική ημερομηνία: 29/09/2023.

Δεδομένου ότι παρήλθαν οι δέκα εργάσιμες ημέρες χωρίς να προβείτε στις αναγκαίες καταχωρίσεις ούτε να απευθυνθείτε με αίτηση στην ΥΓΕΜΗ προκειμένου να εκθέσετε τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία δεν πρέπει να τεθεί σε αναστολή καταχώρισης η εταιρεία με την επωνυμία INTELLEXA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 154460701000 τέθηκε σε αναστολή καταχώρισης αυτόματα από 14/10/2023 με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 3810992 και για όσο διάστημα δεν εκπληρώνει τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις».

Σημειώνεται ότι προκειμένου να αρθεί η αναστολή καταχώρισης στο ΓΕΜΗ, θα πρέπει η Intellexa να προβεί στις «αναγκαίες καταχωρίσεις και για το σκοπό αυτό παραμένει ενεργή η δυνατότητα υποβολής αποκλειστικά και μόνο των σχετικών αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα του ΓΕΜΗ».

Έγγραφο για Intellexa

Η αναστολή καταχώρισης σε βάρος της Intellexa έγινε τη στιγμή που σκάνε οι αποκαλύψεις των Predator Files οι οποίες επιβεβαιώνουν τον κομβικό ρόλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα τα όσα είχαν δει παλαιότερα το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση αγόρασε το Predator έναντι 7 εκατ. ευρώ. Το βασικό ερώτημα είναι αν η άρνηση της Intellexa να δημοσιεύσει τις οικονομικές της καταστάσεις συνδέεται με την πώληση του κακόβουλου λογισμικού στην κυβέρνηση και με τυχόν ίχνη που προσπαθεί να σβήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL