Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.0°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.2°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
19.0°C23.2°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C24.3°C
1 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
0 BF 77%
Μέση Ανατολή / Νεκρός δημοσιογράφος από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Νότιο Λίβανο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέση Ανατολή / Νεκρός δημοσιογράφος από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Νότιο Λίβανο

Βομβαρδισμένα
MOHAMMED SABER/EPA

Δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο, το βράδυ της Παρασκευής (13/10), όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, με έναν εικονολήπτη να χάνει τη ζωή του και άλλους ρεπόρτερ να τραυματίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ο εικονολήπτης του Reuters, Issam Abdallah, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων. «Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο εικονολήπτης Issam Abdallah σκοτώθηκε» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο  Abdallah ήταν μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του Reuters στον νότιο Λίβανο που κάλυπτε απευθείας τις εξελίξεις στην περιοχή αυτήν. «Ψάχνουμε περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε με τις αρχές της περιοχής και στηρίζουμε την οικογένεια και τους συναδέλφους του Issam» ανέφερε επίσης το Reuters.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν ρουκέτες σε μια περιοχή όπου ήταν παρούσα μια ομάδα δημοσιογράφων από τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέσα ενημέρωσης, στο χωριό Άλμα ελ Τσάαμπ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Το Al Jazeera αναφέρει ότι ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δημοσιογράφος του Al Jazeera, καθώς και ένας εικονολήπτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε μέσω αυξανόμενης έντασης στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

«Η ομάδα μας χωρίστηκε από αυτή την ομάδα. Πήγαν σε ένα σημείο με θέα το τοπίο. Ήταν συνάδελφοι από το Al Jazeera, από το Reuters, από το AFP. Φαίνεται ότι ένα βλήμα από τανκ τους χτύπησε άμεσα. Ήταν φρικτό. Η ομάδα ήταν καθαρή, όλοι φορούσαν κράνη και μπουφάν ασφαλείας με την ένδειξη "Τύπος". Βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο. Ήταν σε ένα λόφο, ήταν ανοιχτό για να το βλέπουν όλοι. Δύο από τους συναδέλφους μας βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ένας άλλος συνάδελφος, ένας πολύ καλός φίλος έχασε τη ζωή του» μετέδωσε ο ανταποκριτής  Ali Hashem, από την πλευρά του Λιβάνου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, μέσω του  Al Jazeera.

Το Sky News αναφέρει ότι ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ σημειώνει επίσης ότι ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ μεταξύ ισραηλινών στρατευμάτων και μελών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου. 

Σημειώνεται ότι σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις, απέκλεισαν το ενδεχόμενο της «διείσδυσης» του Λιβάνου σε Ισραηλινό έδαφος. Ανακοίνωσαν επίσης ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε στρατιωτικές θέσεις στα σύνορα του Λιβάνου, με τις ισραηλινές δυνάμεις να απαντούν με πυρά προς τις θέσεις της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινές οβίδες έπληξαν ένα φυλάκιο του λιβανέζικου στρατού στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, ανέφεραν τρεις πηγές στο πρακτορείο Reuters, σε μια περιοχή όπου νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για μια πιθανή ένοπλη διείσδυση και διαβεβαίωσε ότι απάντησε με το πυροβολικό του. Λίγο αργότερα ωστόσο ο στρατός ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος και οι κάτοικοι ενός μεθοριακού χωριού, στους οποίους είχαν δοθεί οδηγίες να κλειδωθούν στα σπίτια τους, μπορούν και πάλι να κυκλοφορούν ελεύθερα, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Ο συναγερμός αφορούσε το χωριό Χανίτα, που απέχει 500 μέτρα από τα σύνορα και βρίσκεται απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Άαλμα Ελ Σάεμπ. Η λιβανέζικη, φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανέφερε πάντως ότι πραγματοποίησε επιθέσεις σε ορισμένες μεθοριακές περιοχές, ως απάντηση στις ισραηλινές επιχειρήσεις σε πόλεις του νοτίου Λιβάνου.

Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι σημειώθηκε μια έκρηξη στον μεθοριακό φράχτη, ο οποίος υπέστη μικρές υλικές ζημίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL