Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C23.5°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.2°C20.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.0°C23.2°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C24.3°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.4°C17.4°C
1 BF 60%
Πυρκαγιές / Κάηκαν σπίτια σε Ροδόπη και Καβάλα - Έχουν εκκενωθεί οικισμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιές / Κάηκαν σπίτια σε Ροδόπη και Καβάλα - Έχουν εκκενωθεί οικισμοί

screenshot/glomex

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν σπίτια στο χωριό Σώστης στη Ροδόπη, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πάτερμα βόρεια της Άνω Δροσίνης Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη 5 ή 6 σπίτια κάηκαν ενώ πρόσθεσε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Άνω Δροσίνη. 

Με βάση νεότερες πληροφορίες η φωτιά μπήκε μέσα στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό και κατέστρεψε πολλά σπίτια. Η πυρκαγιά έχει ανέβει προς το βουνό αλλά οι αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία είναι συνεχείς.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο νωρίτερα εστάλη  μήνυμα από το 112 με το οποίο δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Πολύανθο, Σώστη και Ληνό προς τη Ροδόπη. Μήνυμα εστάλη και στις 16:15 με το οποίο καλούνταν όσοι βρίσκονταν στους οικισμούς Μίσχο και το Μέγα Πιστό να εκκενώσουν προς Ίασμο.

Κάηκαν σπίτια και στην Καβάλα

Στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια και στην Καβάλα και συγκεκριμένα στα χωριά Δαμασκηνιά, Διαλεκτό και Αβραμυλιά στου Δήμου Νέστου. 

Από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή, καίγονται ελαιώνες και εκτάσεις καλλιεργειών, με την φωτιά να φτάνει στην Εγνατία οδό το απόγευμα. 

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί με μήνυμα από το 112 οι οικισμοί Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς, Διαλεκτού, Νέου Ξεριά, Παλαιού Ξεριά και Γέροντα.

Επισημαίνεται ότι λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κατοίκων και εθελοντών παραμένουν στη μάχη σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τη φωτιά και να σώσουν περιουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL