Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.4°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.3°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.0°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C21.0°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 82%
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη / Ξανά έρμαιο της φωτιάς το δάσος της Δαδιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη / Ξανά έρμαιο της φωτιάς το δάσος της Δαδιάς

ΔΑΔΙΑ ΑΕΤΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η πυρκαγιά που κατακαίει το νότιο τμήμα του Έβρου απειλεί άμεσα να αφανίσει ό,τι διασώθηκε πέρυσι από άλλη πυρκαγιά που είχε σαρώσει το μοναδικό δάσος της Δαδιάς όπου ενδημούν οι μοναδικοί ομώνυμοι αετοί και τρεις από τους τέσσερις γύπες της Ευρώπης. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι φλόγες έφτασαν κοντά στο χωριό Λυκόφη και το παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσωρινά το πύρινο μέτωπο αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ωστόσο οι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι ριπές των οποίων φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, κάνουν την κατάσταση «δύσκολη, η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις πυροσβέστης σκληρή. Αυτή τη στιγμή έχουμε μέτωπα στο χωριό Νιψα που είναι και το πιο μεγάλο, στα χωριά Δορίσκο και Μοναστηράκι ένα άλλο, στις Φερρες στο χωριό Καβυσσός πλησία της Εγνατίας και στην Λυκόφη Σουφλίου».

To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς–Λευκίμης–Σουφλίου, από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αποτέλεσε μία από τις πρώτες περιοχές στη χώρα μας που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, λόγω του τεράστιου πλούτου τόσο της πανίδας όσο και της χλωρίδας του. Στα δάση από πεύκα και δρυς και τα ξέφωτά τους προσφέρεται ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά. Εκτός των αετών, εδώ ενδημούν τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL