Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.6°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.1°C22.5°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C21.6°C
1 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C22.1°C
1 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.7°C
2 BF 57%
Καιρός / Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες ως 38 βαθμούς Κελσίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες ως 38 βαθμούς Κελσίου

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τη συνέχεια της εβδομάδας προμηνύουν ένα Σαββατοκύριακο-ευκαιρία για συνέχιση των θερινών διακοπών, τουλάχιστον για όσους τυχερούς έχουν αυτή την ευχέρεια.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πέμπτη θα σημειωθούν ξανά θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός δεν θα μεταβληθεί, δηλαδή και πάλι προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία όμως θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο μόνο στα βορειοδυτικά της χώρας αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Η σταδιακή και ήπια πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά θα συνεχιστεί και την Δευτέρα, όταν προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL