Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.9°C23.4°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.6°C24.2°C
4 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.9°C
2 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
18.3°C21.0°C
6 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.8°C23.0°C
2 BF 36%
Θεσσαλονίκη / Συγκλονίζει η 29χρονη που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον πρώην σύζυγό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Συγκλονίζει η 29χρονη που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον πρώην σύζυγό της

SCREENSHOT VIDEO

Πριν από 18 μήνες, 29χρονη βρήκε το θάρρος να καταγγείλει στην αστυνομία τον σύζυγό της για αλλεπάλληλους ξυλοδαρμούς. Η γυναίκα μετά τη νοσηλεία της σε νοσοκομείο αποφάσισε να βάλει τέλος επανειλημμένα βίαια ξεσπάσματα του πρώην πλέον συζύγου της, εναντίον της και μάλιστα μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Ωστόσο η πρώτη καταδίκη του άνδρα είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος, όπως άλλωστε έχει γίνει και τις προηγούμενες 7 φορές που έχει καταδικαστεί.

«14 Mαΐου 2020. Με χτυπούσε από πίσω, τότε δε θυμάμαι τίποτα, ξέρω ότι ήρθε η αδερφή μου και βλέπω τα παιδιά στον καναπέ με εμένα που έκλαιγαν πάνω μου, εγώ ήμουν όλη αίμα. Δεν θυμάμαι μετά, πήγα νοσοκομείο. Τα παιδιά κλείνουν τα αυτιά και φωνάζουν «μπαμπά σταμάτα, μπαμπά σταμάτα» και τα βλέπεις τα παιδιά κάτω από το τραπέζι, αυτό είναι το χειρότερο που μπορείς να δεις», περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια η 29χρονη στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γυναίκα η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη, τονίζει ότι φοβάται για τη ζωή της, αφού ο 38χρονος, με τον οποίον βρίσκονται σε διάσταση από τον Μάρτιο του 2021, συνεχίζει να την πλησιάζει, να την απειλεί και να την ξυλοκοπεί, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. 

Όπως περιέγραψε η βία εναντίον της ξεκίνησε ότι ο μικρός της γιος ήταν σε ηλικία 4 μηνών, πριν από περίπου 3,5 χρόνια και από τότε ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε ούτε για μία ημέρα να την χτυπάει.

Οι φωτογραφίες από τη δικογραφία, που διέρρευσαν δείχνουν τη γυναίκα κακοποιημένη με σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα.

To τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 19 Αυγούστου στον Εύοσμο, στο πάρκο Ελπίδας, όπου η 29χρονη καθόταν με τις φίλες της. Όπως καταγγέλλει η ίδια η γυναίκα, ο 38χρονος δεν δίστασε να την ξυλοκοπήσει μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους. «Γύρω στις 20:30 είχα πάει μαζί με τα παιδιά μου και μια φίλη μου στο πάρκο για να παίξουν. Στις 10 το βράδυ, εμφανίστηκε στο πάρκο ο πρώην σύζυγος μου και ήρθε επιθετικά πάνω μου λέγοντάς μου «γιατί δεν σηκώνεις το κινητό μωρή π*** γ*** το σπίτι σου».

Παρά το γεγονός που είχαν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα για να μην την πλησιάζει, ο 38χρονος την ξαναπλησίασε με απειλητικό ύφος. «Εγώ τότε πήγα να καλέσω την αστυνομία, μου πήρε το κινητό από τα χέρια και με χτύπησε. Μου έριξε σφαλιάρα στο αριστερό μάγουλο. Μόλις πήρε η φίλη μου την αστυνομία, ο πρώην σύζυγος μου άρχισε να τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση».

Η μήνυση και τα ασφαλιστικά μέτρα δεν πτόησαν τον πρώην σύζυγο της, ο οποίος 9 ημέρες μετά βρέθηκε να την πολιορκεί κάτω από το σπίτι της. «Ήρθε κάτω από το σπίτι μου και χτυπούσε το κουδούνι επίμονα και ήθελε να ανέβει πάνω. Τα παιδιά μας απουσίαζαν σε πάρτι φίλων τους. Κάλεσα αμέσως το 100 και στη θέα του περιπολικού απομακρύνθηκε τρέχοντας».

«Θεωρεί ότι δεν πρέπει να έχει φωνή. Και στους συγγενείς της έλεγε γυναίκα μου είναι ό,τι θέλω την κάνω», αποκάλυψε ο δικηγόρος της 29χρονης.

Η 29χρονη κάνει έκκληση στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επιληφθούν της κατάστασης καθώς, η ίδια εκφράζει τους φόβους της ότι ίσως γίνει το επόμενο θύμα γυναικοκτονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL