Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.6°C22.0°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.8°C
2 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
19.4°C24.3°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
24.1°C31.1°C
2 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
3 BF 72%
Νίκος Μιχαλολιάκος / Έφεση κατά της προκλητικής αποφυλάκισης μετά τη θύελλα αντιδράσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Μιχαλολιάκος / Έφεση κατά της προκλητικής αποφυλάκισης μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος
(INTIME NEWS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας. 

Σημειώνεται ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας προκάλεσε θόρυβο, καθώς αποφυλακίζει τον αρχηγό της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση  εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Λαμίας, στην έφεσή του θα αναφέρει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επίδειξη μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας προκάλεσε οργή τόσο στην κοινωνία όσο και στο πολιτικό πεδίο. 

Μάλιστα ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τον εισαγγελέα ο οποίος πρότεινε την παραμονή του νεοναζί Νίκου Μιχαλολιάκου στη φυλακή καθώς είναι αμετανόητος για τα εγκλήματά του.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του επεσήμανε πως αν και τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί, υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί αλλά να παραμείνει στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρότασή του επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση του νεοναζί Μιχαλολιάκου, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής  μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Κατά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, όμως, τα άρθρα που εξυμνούν τη νεοναζιστική ιδεολογία δεν αποτελούν λόγο μη αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου καθώς θεώρησε ότι δεν συνιστούν έκνομες ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL